„Luj Viton“ preuzima „Tifani“, najveća ponuda u sektoru luksuzne robe

Foto: Pixabay

Bernar Arno, vlasnik modne kompanije „Luj Viton“ (LVMH), povećao je ponudu za kupovinu američke juvelirske kuće „Tifani“ na 16,2 milijarde dolara, što je najveća ponuda za akviziciju u sektoru luksuzne robe do sada.

Foto: Pixabay
S ponudom od 135 dolara po akciji, LV će proširiti svoj najmanji organizacioni deo, sektor nakita i satova koji je već „dom“ „Bulgarija“ i „Tag Era“, što će kompaniji pomoći da brže prodre u jedan od najbrže rastućih delova industrije.
Modni i aksesoar brendovi, među kojima je i „Kristijan Dior“, generišu najveći deo zarade LV, prenosi Rojter.
Akvizicija ‘Tifanija’ će ojačati poziciju LV u sektoru nakita i dodatno povećati prisustvo kompanije u Sjedinjenim Državama„, navodi se u zajedničkom saopštenju LVMH-a i „Tifanija“.
Akcije LVMH-a su jutros na otvaranju trgovanja prasle za oko 1,8 odsto.
Dve kompanije su navele da očekuju zaključivanje sporazuma sredinom 2020. U „Tifaniju“ su dodali da je Upravni odbor kompanije preporučio akcionarima da odobre transakciju s LVMH-om.
LVMH je, podseća britanska agencija, povećao ponudu za „Tifani“ sa prvobitnih 120 dolara po akciji, koliko je nudio u oktobru. Nova cena predstavlja premiju od 7,5 odsto u odnosu na nivo na kom je zaključena akcija „Tifanija“ u petak i viša je za 50 odsto od nivoa na kom je bila pre nego što je LVMH pokazao interesovanje za preuzimanje.
IZVOR:021.RS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*