Novi servis e-Šalter u Republičkom geodetskom zavodu

РТВ
BEOGRAD –

Republički geodetski zavod je razvio, testirao i pustio u rad elektronski šalter – eŠalter. To je jedinstven informacioni servis koji povezuje nekoliko procedura u različitim organima državne uprave, profesionalnim geodetskim organizacijama i različitim nivoima uprave, navodi se u saopštenju RGZ-a.

Najnoviji e-servis u okviru eŠaltera RGZ-a omogućava licenciranim geodetskim organizacijama da komuniciraju sa RGZ-om isključivo elektronskim putem bez obzira gde se oni nalaze što će, kako se očekuje, smanjiti ogromne probleme građanima Srbije i unaprediti efikasnost u radu i smanjiti korupciju.

RTV

„U praksi, ovim unapređenjem građanima je omogućeno digitalno podnošenje zahteva katastru putem licenciranih geodetskih organizacija“, kaže direktor RGZ-a Borko Drašković, navodi se u saopštenju.

Građani će od sada sve svoje poslove vezane iz oblasti rada geodetskih organizacija moći da obave u svom gradu, bez obzira gde se njihova nepokretnost nalazi.

To je, kaže Drašković, ogromna ušteda vremena i novca imajući u vidu da je do sada bilo neophodno otputovati u mesto u kom se nepokretnost nalazi i podneti zahtev u tamošnjoj službi katastra nepokretnosti.

„U Srbiji trenutno postoji 440 licenciranih geodetskih organizacija koja nemaju nikakva ograničenja u vezi pružanja geodetskih usluga ni u pogledu teritorije, radnog vremena ili nekog drugog ograničenja osim da rade u skladu sa zakonom i budu na usluzi građanima“, kaže Drašković.

Republički geodetski zavod je izradio i mapu licenciranih geodetskih organizacija.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*