Male šanse da SNS i SPS budu na jednoj listi

RTV
BEOGRAD –

Politika i Novosti u štampanim izdanjima bave se najavama predizbornih i postizbornih koalicija, a glavna je tema da li će SPS i SNS ići zajedno ili odvojeno na prolećne izbore.

Tako Politika pod naslovom „SNS i SPS idu odvojeno na izbore“, piše da će naprednjaci i socijalisti na parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore ići odvojeno, tačnije u koaliciji s manjim strankama i svojim tradicionalnim partnerima, dok se nakon izbora očekuje velika koalicija po modelu da se vlast u državi preslika na lokalni nivo.

RTV

I dok Politika piše da ponuda lidera socijalista Ivice Dačića o zajedničkom nastupu s naprednjacima na izborima nije odbačena, ali ni prihvaćena u vrhu naprednjaka, Novosti prenose da su „Dačić i Mihajlovićeva u klinču zbog liste“.

Izvor Politike iz SNS se poziva na poslednja istraživanja javnog mnenja koja njihovoj stranci daju 55 odsto, zbog čega je, smatra, besmisleno da idu u koaliciju sa socijalistima.

S druge strane, socijalisti kažu da bi im tako kampanja bila jeftinija, jer ako idu samostalno, kako za Politiku kaže jedan socijalista, treba im pet miliona evra, a socijalistička partija, dodaje, godinama kuburi s finansijama.

Izvor Politike iz SPS kaže i da niko, tačnije nijedan organ stranke nije predložio zajedničku listu, ali i da je siguran da bi ta ideja „prošla“ ukoliko bi došla od Dačića.

Upravo je Dačić i predložio predizbornu koaliciju, a za sada je odgovor stigao jedino od potpredsednice SNS Zorane Mihajlović, koja je uverena da je takva ponuda rezultat želje socijalista da očuvaju svoje pozicije.

Dačić je na to odgovorio da on koaliciju nije ni predložio Mihajlovićevoj, te da će o tome razgovarati samo s Aleksandrom Vučićem, uz pojašnjenje da je koaliciju predložio zbog jedinstva državne politike, a ne zbog straha od rezultata.

Kako bilo, Politika najavljuje da će o mogućnosti saradnje naprednjaci formalno razgovarati na sednici Glavnog odbora stranke koja se očekuje narednih dana, uz komentar da je malo verovatno da SNS i SPS izađu na izbore na jednoj listi.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*