Mali: Najradije bih pocepao taj doktorat, napisaću još jedan

Siniša Mali Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da se nada da će Odbor za etiku imati dovoljno snage da donese objektivnu odluku o njegovom doktoratu, bez pritiska opozicije.

Siniša Mali Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Mali je  gostujući na televiziji Pink ocenio da je sve u vezi sa njegovim doktoratom politika, na kojoj insistira opozicija koja, kako kaže, nema ni plan ni program, i istakao da sve to toliko dugo traje da bi posle svega „najradije pocepao taj doktorat“.

On je rekao da je završio Ekonomski faktultet kao student generacije, da je zatim magistrirao i da je nosilac niza diploma dobijenih na inostranim univerzitetima.

Kako je kazao, sve je to radio jer mu je bilo stalo do akademske karijere, a doktorat je došao kao prirodan sled svega na temu kojom se oduvek bavio.

„Meni su važni rezultati mog rada, a kako će ovo pitanje oko doktorata da se završi, pritisci su ogromni, tu su i Ðilas i Trifunović. Ne verujem u objektivnu odluku. Ono što mi je važno to je moj rad i moje znanje“, rekao je Mali za televiziju Pink.

I ako je, kaže, kada je doktorat u pitanju napravio grešku, to opet ne znači da je taj njegov rad plagijat.

A sve je počelo, podseća, još kada je postao gradonačelnik Beograda, što je predug period i zato i navodi da bi taj doktorat najradije pocepao.

„Kao neko ko ima toliko diploma, ko je toliko toga uradio, napisaću još jedan“, rekao je Mali, uveren da pitanje njegovog doktorata u Srbiji više nikoga ne interesuje.

IZVOR:DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*