Srpski studenti ostvarili istorijski uspeh na Oksfordu

Nagrađeni studenti Foto: Otvorena komunikacija

Na upravo završenom prestižnom debatnom turniru na Oksfordu, naši studenti Miloš Marjanović i Janko Đorđević (Pravni fakultet u Beogradu) osvojili su prvo mesto u otvorenoj kategoriji (glavnoj kategoriji), saopštila je organizacija Otvorena komunikacija.

Nagrađeni studenti Foto: Otvorena komunikacija

Debatni turnir na Univerzitetu Oksford, jedan je od najprestižnijih i najstarijih debatnih turnira i koji se održava već više od 50 godina. Ove godine na turniru je učestvovalo preko 250 studenata iz celog sveta.

U otvorenoj kategoriji pretežno se takmiče studenti kojima je engleski maternji jezik.
Prvi put u istoriji ovog turnira je tim koji nije sa engleskog govornog područja osvojio finale ove kategorije. U finalu su se takmičili protiv timova sa Univerziteta Harvard (SAD), LSE Univerziteta (Ujedinjeno Kraljevstvo) i Univerziteta Hart House (Kanada).

Miloš Marjanović je takođe proglašen za najboljeg govornika turnira, dok je Janko Đorđević osvojio 6. najbolje govorničko mesto.

Na ovogodišnjem Svetskom univerzitetskom debatnom prvenstvu, koje će se održati krajem decembra na Tajlandu, Miloš i Janko će predstavljati Univerzitet u Beogradu.

IZVOR:DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*