Matić pustila u rad nove radijske FM predajnike u Subotici

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić zvanično je danas pustila u rad nove radijske FM predajnike u emisionom objektu u Crvenom selu u Subotici.

Matić pustila u rad nove radijske FM predajnike u Subotici

Matić je tom prilikom istakla da je obnova kompletne mreže za emitovanje programa Radio Beograda i Novog Sada u FM tehnologiji, kao i uspostavljanje inicijalne mreže za digitalno emitovanje radio programa u DAB+ tehnologiji, kapitalni  projekat resornog ministarstva.

Taj projekat je pokrenut sa ciljem omogućavanja potpune dostupnosti i pokrivenosti FM signala javnih medijskih servisa najvećem broju građana i što većem procentu teritorije Srbije.

Rezultati koje smo postigli nakon realizovane prve faze projekta su izuzetno dobri i podsticajni. Blizu 450 hiljada stanovnika dobilo je značajno bolji signal sva tri programa Radio Beograda i Radio Novog Sada, dok je pokrivenost auto-puteva i glavnih saobraćajnica sada mnogo bolja, a po okončanju projekta iznosiće 100 odsto, rekla je Matić.

Ministarka je dodala da su u planu i naredne faze projekta koje će podrazumevati nabavku emisione opreme, koderske platforme i softvera za nadzor za sve 42 emisione stanice, kao i studija i kontrolno operativnog centra.

Ministarka je iskazala zahvalnost Vladi Republike Srbije koja je svesrdno podržala projekat za koji veruje da će doneti izuzetne benefite kada je reč o poboljšanju pokrivenosti stanovništva signalima programa Radio Beograda i Radio Novog Sada, te time uticati i na unapređenje kvaliteta života, saobraćaja i životne sredine.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je zajedno sa Vladom Republike Srbije za ovaj projekat izdvojilo 600 miliona dinara.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*