Ministar Šojgu potvrdio da dolazi u Srbiju

MOD

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom u Beogradu.

MOD

Ministar Vulin i ambasador Bocan-Harčenko saglasili se da je saradnja dve zemlje unapređena zahvaljujući odličnim ličnim odnosima predsednika i vrhovnih komandanta Vojske Srbije i Oružanih snaga Ruske Federacije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, o čemu svedoči i njihov poslednji susret u Sočiju.

Tokom današnjeg sastanka potvrđena je poseta ministra odbrane Ruske Federacije generala armije Sergeja Šojgua našoj zemlji tokom 2020. godine, a ambasador Bocan-Harčenko uručio je ministru Vulinu poziv da učestvuje na „Moskovskoj konferenciji“ u aprilu naredne godine.

Ministar Vulin je poručio da je Srbija posvećena vojnoj neutralnosti i da vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku, uz istovremeno održavanje dobrih odnosa sa partnerima i na Istoku i na Zapadu. On je naglasio i da je ova godina bila najuspešnija ikada po broju realizovanih aktivnosti.

Kako je istakao ministar Vulin, Srbija nastoji da razvija i dalje unapređuje saradnju sa ODKB, kao i bilateralne partnerske odnose sa njenim državama članicama.

Ambasador Bocan-Harčenko istakao je da se saradnja u oblasti odbrane Srbije i Ruske Federacije konstantno razvija i da vojnotehnička, vojnoekonomska i vojnoobrazovna saradnja predstavljaju značajan segment bilateralne saradnje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*