Mirović i Molina o jačanju srpsko-španskih ekonomskih veza

POKRAJINSKA VLADA

Novi Sad, 3. februar – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović razgovarao je danas sa ambasadorom Kraljevine Španije u Republici Srbiji Raulom Bartolomeom Molinom o unapređenju ekonomskih odnosa Srbije i Španije, povezivanjem AP Vojvodine sa španskim regijama.

Mirović i Molina su konstatovali da su bilateralni odnosi Srbije i Kraljevine Španije dobri i u stalnom usponu, te da je u obostranom interesu intenzivnije ekonomsko povezivanje.

POKRAJINSKA VLADA

„Srbija i Španija su prijateljske zemlje, sa diplomatskim odnosima dužim od jednog veka. Ta veza je važna u kontekstu aktuelnih tema, kao što je teritorijalna celovitost dveju država, ali i podrška koju Španija kontinuirano pruža Srbiji na putu evrointegracija“, kazao je Mirović.

Sagovornici su saglasni da za dalji razvoj ekonomskih odnosa i privredne razmene treba učiniti zajedničke napore na promociji privrednih, turističkih i kulturnih potencijala obeju zemalja.

Mogućnost saradnje sa španskim partnerima prepoznata je u oblastima poljoprivrede i prehrambene industrije, posebno u vinarstvu, ali i u povezivanju visokoobrazovnih i naučno-stručnih institucija.

Ambasador Molina je naglasio da je u fokusu njegovog mandata jačanje privredne saradnje sa Srbijom. On je dodao da će srpska privredna komora i naše kompanije tokom ove godine imati priliku da se bolje predstave u Španiji. Ovom prilikom pozvao je i predstavnike iz Vojvodine da španskim investitorima prezentuju privredne i turističke potencijale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*