Miting podrške Vučiću zbog naslovnica NIN-a i lista „Danas“

Nekoliko hiljada članova i simpatizera Srpske napredne stranke (SNS) danas je u centru Niša izrazilo podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

SNS protest u Nišu Foto: Južne vesti/Vanja Keser

 

Učesnici skupa nosili su znake „STOP“ i transparente „Stop krvavom scenariju“ i „Djilase ne ubijaj Srbiju“.
Poverenik Gradskog odbora SNS-a Zvezdan Milovanović rekao je da je protest organizovan putem grupe na Fejsbuku „Stop krvavom scenariju“.
U tom pozivu su pitanja o tome „da li je medijska sloboda zveckanje oružjem“ i „da li je sloboda mišljenja pozivati na nečije ubistvo“. U objavi je pisalo da „dok mi radimo i gradimo Srbiju i borimo se za bolju budućnost, drugi bi da nam ruše to što stvaramo“.
„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je običan čovek, jedan od nas. Radi i gradi, kao i svaki drugi, normalan gradjanin Srbije. Nekima to smeta. Neki bi da snajperom zaustave Srbiju, zaustave budućnost, zaustave tebe. Upamti! Snajper nije okrenut samo u predsednika Srbije, okrenut je i ka tebi“, piše u pozivu na Fejsbuku u grupi „Stop krvavom scenariju“.
Povod je bila povučena naslovna stranica NIN-a, na kojoj je tekst o poslovima s izvozom oružja bio ilustrovan fotografijom s jednog sajma na kojoj je Vučić ispred snajpera. Potom je u dnevnom listu „Danas“ objavljena karikatura na kojoj je predsednik Srbije prikazan kako se, s metom na grudima, namešta ispred cevi puške.
IZVOR:021.RS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*