MUP: Zahtevi za zamenu isprava o oružju do 5. marta

Pixabay
BEOGRAD –

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije pozvalo je građane koji nisu podneli zahtev za zamenu isprava o oružju da to učine jer rok za podnošenje ističe 5. marta, saopštio je danas MUP.

Zahtevi se podnose u skladu sa Zakonom o oružju i municiji koji se primenjuje od 2016. godine, navodi se u šaopštenju i dodaje da se zahtevi podnose nadležnoj organizacionoj jedinici MUP -a prema mestu prebivališta.

Pixabay

„Svi zahtevi koji budu podneti do 5. marta biće uzeti u razmatranje uz mogućnost da, ukoliko je dokumentacija nepotpuna, ona naknadno bude dopunjena“, saopštio je MUP.

MUP navodi i da je od 14. decembra prošle godine iznos taksi za izdavanje oružnih listova duplo smanjen i saopštava da je za izdavanje tog dokumenta sa čipom, u koji se unose podaci o registrovanom oružju sa olučenim cevima, taksa 2.800 dinara, dok je za oružje sa neolučenim cevima iznos 1.330 dinara.

Zahteve za izdavanje novih isprava za oružje koje poseduju građani su mogli da podnose u poslednje četiri godine, a prvobitni rok za zamenu isprava bio je 5. mart prošle godine, kada je produžen za još godinu dana, podseća MUP i konstatuje da je bilo dovoljno vremena.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*