Na crnu američku listu dodato devet osoba iz Srbije

Фото: conapri.org/OFAC

VAŠINGTON: Američka Kancelarija za kontrolu stranih sredstava (OFAC) pri Ministarstvu finansija proširila je danas takozvanu „Crnu listu“ na kojoj se nalaze pojedinci i pravni subjekti, a među danas dodatima je devet osoba i nekoliko kompanija iz Srbije.

Foto: conapri.org/OFAC

Oni su dodati na listu jer se povezuju sa Slobodanom Tešićem, trgovcem oružjem, koji se od početka godine nalazi na toj listi.

Na proširenoj listi našli su se Tešićev zastupnik u međunarodnoj trgovini Goran Andrić, koji direktno ili indirektno upravlja kompanijom „Velkom Trejd“ Beograd i koji osim srpskog ima i državljanstva BiH i Velike Britanije.

Na listi su i direktor i sekretar kompanije „Finrost“ na Kipru i predstavnik kompanije „Falkon stratedžis“ Esad Kapidžic, generalni direktor „Partizan tek“, „Tehnoglobal sistems“ Beograd Nebojša Šarenac, kao i direktor „Partizan tek“ Zoran Petrović, prenosi Blic.

Na listi su i vlasnik kompanije „Vektura trans“ Milan Subotić, predstavnik kompanije „Araneks“ Želimir Petrović, vlasnik 50 odsto kompanije „Falkon stratedžis“ Sreten Cvjetković i direktor „Tehnoglobal sistems“ Ljubo Maričić.

Na listi se nalaze i kompanije „Munstorm enterprajzis“ i „Tardigrejd limitid“ sa Kipra, kao i „Biznis diverziti limitid“ u Hongkongu.

Imovina navedenih lica i kompanija koje se nalaze u SAD blokirana su.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*