Nastavak dugogodišnjeg pouzdanog partnerstva sa NR Kinom

FOTO:TANJUG

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić i ambasadorka NR Kine u Srbiji Čen Bo saglasile su se na jučerašnjem sastanku da su trgovina, turizam i telekomunikacije veoma važne oblasti saradnje u kojima su Srbija i Kina dugogodišnji pouzdani partneri.

FOTO:TANJUG

Matić je, povodom konstatacije ambasadorke Kine da postoji veliki prostor za povećanje obima trgovinske razmene i da je ta zemlja veoma otvorena za plasiranje većeg broja kvalitetnih srpskih proizvoda na tamošnje tržište, istakla da potencijal vidi pre svega u srpskoj prehrambenoj industriji.

Povodom zainteresovanosti kineskih kompanija za izgradnju logističkog centra u Srbiji, Čen Bo je ovom prilikom potvrdila da Srbija treba da bude centar distribucije u regionu i najavila da će raditi i na tome da predstavi potencijalne investitore u cilju povećanja proizvodnih kapaciteta u Srbiji.

U oblasti turizma, sagovornice su istakle da je potrebno nastaviti promovisanje turističke ponude Srbije kako bi se vratili rezultati postignuti pre pandemije, kada su kineski turisti, po broju stranih gostiju u našoj zemlji, bili na prvom mestu.

Tokom razgovora je takođe zaključeno da su telekomunikacije jedna od najvažnijih oblasti saradnje dveju zemalja, koju treba nastaviti i dalje razvijati, zajedno sa razvojem sistema onlajn plaćanja i zajedničkim radom na infrastrukturnim projektima, navodi se u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*