Dalje unapređenje saradnje sa kompanijama “Gaspromnjeft” i NIS

FOTO:TANJUG

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović sastala se danas sa zamenikom generalnog direktora kompanije Gaspromnjeft“ i predsednikom UO NIS-a Vadimom Jakovljevim i generalnim direktorom „NIS a. d.“ Kirilom Tjurdenjevim.

FOTO:TANJUG

Mihajlović je na sastanku, kojem je prisustvovao i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenkozahvalila ovoj kompaniji na društvenoj odgovornosti, posebno kada je reč o donaciji derivata i goriva i opremi za bolnice, uz čestitke zbog uspešno realizovanog projekta „Duboka prerada“.

Ovo je teška godina za sve nas, rekla je potpredsednica Vlade, izrazivši zahvalnost Ambasadi Rusije na podršci u svim projektima koji su uspešno realizovani u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ona je iznela uverenje da se ta saradnja može nastaviti i u Ministarstvu rudarstva i energetike, koje je spremno da pruži podršku kako bi se projekti ubrzaliali i pokrenuli novi.

Hvala vam što razumete viziju i prioritete naše države. Naše dve države i dva predsednika imaju odlične odnose i tako će biti i dalje, poručila je Mihajlović.

Ona je navela da će Ministarstvo menjati najvažnije zakone u oblasti rudarstva i energetike, te usklađivati normativni okvir sa međunarodnim direktivama.

Jakovljev je čestitao Mihajlović imenovanje na novu dužnost, uz uverenje da će saradnja biti još aktivnija i efikasnija.

Hvala vam na podršci za projekat „Duboka prerada“, nastavljamo eksploataciju nafte i realizujemo radove koji su u ovom trenutku efikasni, rekao je on.

Kompanija godinu završava bez povećanja zaduženosti, pri čemu smo radili na smanjenju troškova kako bismo u ovim za sve nepovoljnijim okolnostima mogli da se dalje razvijamo, rekao je Jakovljev.

Ambasador Bocan Harčenko je rekao da je podrška Ruske Federacije neupitna, izrazivši pritom zahvalnost na spremnosti Ministarstva za sveobuhvatnu saradnju.

Na osnovu iskustva u saradnji sa Vama kao ministarkom saobraćaja i infrastrukture, na projektu izgradnje brze pruge BeogradBudimpešta, uveren sam u to da ćemo dobar i uspešan rad nastaviti i sada, istakao je on.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*