Недимовић: Важно да смо расписали позив за IPARD II

Рутенпрес
ВРДНИК –

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић изјавио је данас да су расписани позиви за меру седам и девет IPARD II програма Европске уније за претприступну помоћ у области руралног развоја.

Министар је на шестом заседању IPARD II Одбора за праћење рекао и да је веома важно да је тај конкурс расписан, пре свега због руралног туризма.

Рутенпрес

„Јако је важно разговарали смо данас са људима из Европске комисије о томе како да се спремимо за руралну инфраструктуру, то ће нам у Ипарду три бити на располагању, то је за путеве по селима, за водоснабдевање, за све оно што је неопходно да једно село живи“, казао је министар.

Он је казао и да се на позив за тракторе, који је закључен пре три дана, пристигло 459 апликација, укупно има захтева за 15 милиона евра, а да је на располагању 10-11 милиона евра.

„То значи да је велика мотивисаност људи и да је велик број захтева, али свакако тек треба сви да буду прегледани, па ћемо ускоро тачно знати ко је испунио техничке услове из апликацијр, али оно што је сигурно, у пуном капацитету ћемо искористити новац намењен за тракторе“, навео је Недимовић.

Кад је реч о IPARD-у три министар каже да су важне нове мере које се односе на руралну инфраструктуру и на подстицаје за младе пољопривреднике.

IPARD II, програм донација за периодпериод од 2014. до 2020. године, реализује се преко министарства пољопривреде и заштите животне средине, Управе за аграрна плаћања, а буџет за меру три је 82.946.667 евра.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*