Nezvanično: „Diplomatski rat“ Srbije i Crne Gore

RTV
BEOGRAD –

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore zabranilo je prošle nedelje, usmenom notom, ministru savetniku u Ambasadi Srbije u Podgorici Ljubiši Milovanoviću „ulazak u državne institucije Crne Gore, kao i kontakte sa službenicima istih“, pišu Novosti.

Srpski MSP je odmah uzvratio recipročnom merom koja se odnosi na Anu Ražnatović, ministra savetnika u crnogorskom diplomatskom predstavništvu u Beogradu, navodi list nezvanična saznanja.

RTV

Novosti ocenjuju da je tako nastavljen diplomatski rat dveju država koji, kako kažu, traje od usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti, čije odredbe SPC tumači kao pokušaj režima Mila Đukanovića da preuzme vlasništvo nad svetinjama, zbog čega se već mesec dana organizuju protesti i litije u gotovo svim crnogorskim gradovima.

Prema saznanjima beogradskog dnevnika, predstavnici crnogorskog MSP „na dušu“ Milanoviću stavljaju da je u etar pustio vest da će specijalci tzv. Kosova doći u Crnu Goru kako bi pomogli policiji, u slučaju nereda tokom okupljanja vernika za Badnji dan.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*