Ni PANDEMIJA KORONE ne zaustavlja žestoke ratne sukobe!

IZVOR: GULIVER/GETTY IMAGES/ISTOCK/GETTYIMAGESPLUS/ALEXYZ3D

Na više frontova u Libiji danas je bilo intenzivnih sukoba posle žestokog bombardovanja Tripolija tokom prošle noći, a neprekidne borbe predstavljaju pretnju za napore čiji je cilj obuzdavanje pandemije korona virusa!

Posle relativnog zatišja proteklih nekoliko sedmica, ozbiljni ratni sukobi nastavljeni su ove sedmice, uprkos pozivima međunarodne zajednice na smirivanje kako bi rascepkanom i preopterećenom zdravstvenom sistemu Libije bilo omogućeno da se pripremi za pandemiju.

Libija je u ponedeljak potvrdila svoj prvi slučaj COVID-19, a reč je o državljaninu te zemlje koji se nedavno vratio iz inostranstva, prenosi Rojters.

Rojters podseća da je posle dugogodišnje nestabilnosti i nasilja zdravstvena infrastruktura u Libiji velikim delom razrušena i da mnogi lekari i medicinske sestre nisu primili zarade od decembra.

Skoro godinu dana Libijska nacionalna armija, kojom komanduje Kalifa Haftar, vrši napade na Tripoli u nameri da osvoji prestonicu zemlje, u kojoj je sedište međunarodno priznate vlade nacionalnog jedinstva.

IZVOR:KURIR

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*