Novak Đoković i Tijana Bošković najbolji sportisti u 2019. u izboru novinara

EPA-EFE/LYNN BO BO
BEOGRAD –

Prvi teniser sveta Novak Đoković i najbolja odbojkašica Evrope Tijana Bošković proglašeni su za najuspešnije sportiste Srbije za 2019. godinu, u tradicionalnom izboru Udruženja sportskih novinara Srbije (USNS).

Na svečanosti u Galeriji RTS-a dodeljena su godišnja novinarska priznanja, a među nagrađenima je i urednik sportske rubrike Tanjuga Željko Vučković za ekskluzivnu vest godine.

EPA-EFE/LYNN BO BO

Dobitnik nagrade „Zlatno pero“ za najboljeg novinara u štampanim i elektronskim medijima je Petar Dučić (Mozzart sport), a „Zlatni mikrofon“ za TV novinare dobio je komentator Sport kluba Nebojša Višković.

Najbolji mladi novinar je Miljana Rogač iz Večernjih novosti, dok je nagrada „Branka Prelević“ pripala Olgici Nikolić, novinarki Danasa.

Nagrada „Životno delo“ otišla je u ruke Jovana Sekulića, dugogodišnjeg novinara i urednika sportske rubrike Večernjih novosti, kao i Draganu Andrejeviću, reditelju RTS.

Ovo priznaje posthumno je dobio i Branimir Vasić, novinar Sportskog žurnala, koji je preminuo 2018. godine.

Dopisnik godine je Prvoslav Lešević, dopisni novinar Sportskog žurnala, a nagradu „Kamera godine“ dobio je Pavle Ilić za serijal „Zlatni momci“.

Ekskluzivni TV prilog uradio je Stefan Bendić sa RTS, dok su za izdavački TV poduhvat godine priznanja dobili Vladimir Pajić i Aleksandar Miletić za dokumentarac „Zlatni momci“.

Za pisani izdavački poduhvat godine nagrađen je Dragan Pejić za knjigu „Čajetina pod obručima“.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*