Novi Pazar: Učenici organizuju tuče, snimke prodaju

Илустрација
NOVI PAZAR –

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci masovnih zakazanih tuča učenika osnovnih škola u Novom Pazaru, a roditelji su nakon ovih saznanja potreseni i brinu za bezbednost svoje dece, prenosi novopazarski portal Indexonline.

Kako se navodi, jedan od roditelja učenika sedmog razreda jedne osnovne škole, naveo je da se grupe učenika sastaju nakon ili pre časova u blizini škole na zakazane tuče koje snimaju mobilnim telefonima i posle prodaju snimke drugim učenicima za 50 dinara kako bi videli, kako kažu oni, “ko je koga prebio”.

Ilustracija

Ovu priču RTV Novi Pazar potvrdila je direktorka OŠ “Vuk Karadžić” Rafeta Emrović.

“Škola preduzima sve što je predviđeno zakonom u ovakvim okolnostima. Imamo sastanke sa gotovo svim roditeljima, sastanke Tima za vršnjačko nasilje… Ni jedan slučaj se nije desio u školskom prostoru. Imamo i školskog policajca i video nadzor. Međutim, želimo da stanemo na put vršnjačkom nasilju ma gde da se ono dešava”, kazala je ona.

Deca odlaze u ulicu ili dve dalje od škole, kako bi se tuča održala, prenosi portal.

U ovoj školi, poslednjih dana intenzivirani su vanredni roditeljski sastanci kako bi se roditelji učenika upoznali sa novonastalim događajima, sa ciljem da se spreči dalje nasilničko ponašanje pojedinaca koje može dovesti i do težih posledica.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*