Нови Пазар: Ученици организују туче, снимке продају

Илустрација
НОВИ ПАЗАР –

На друштвеним мрежама појавили су се снимци масовних заказаних туча ученика основних школа у Новом Пазару, а родитељи су након ових сазнања потресени и брину за безбедност своје деце, преноси новопазарски портал Индеxонлине.

Како се наводи, један од родитеља ученика седмог разреда једне основне школе, навео је да се групе ученика састају након или пре часова у близини школе на заказане туче које снимају мобилним телефонима и после продају снимке другим ученицима за 50 динара како би видели, како кажу они, “ко је кога пребио”.

Илустрација

Ову причу РТВ Нови Пазар потврдила је директорка ОШ “Вук Караџић” Рафета Емровић.

“Школа предузима све што је предвиђено законом у оваквим околностима. Имамо састанке са готово свим родитељима, састанке Тима за вршњачко насиље… Ни један случај се није десио у школском простору. Имамо и школског полицајца и видео надзор. Међутим, желимо да станемо на пут вршњачком насиљу ма где да се оно дешава”, казала је она.

Деца одлазе у улицу или две даље од школе, како би се туча одржала, преноси портал.

У овој школи, последњих дана интензивирани су ванредни родитељски састанци како би се родитељи ученика упознали са новонасталим догађајима, са циљем да се спречи даље насилничко понашање појединаца које може довести и до тежих последица.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*