Novogodišnji koncert „Zimski intermeco“

MOD

Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ i Mešoviti hor Ministarstva odbrane i Vojske Srbije održali su juče novogodišnji koncert „Zimski intermeco“ u Svečanoj sali Doma Vojske Srbije u Beogradu.

MOD

Čitava godina protekla je u znaku slogana „120 godina sa vama“ te je u tom duhu i koncert potvrdio repertoarsku raznovrsnost, žanrovsku prilagodljivost, visoke umetničke kriterijume i široku lepezu izvođačkih mogućnosti Ansambla i Hora. Bila je to i prilika za upečatljive solo nastupe muzičara Ansambla.

Za dirigentskim pultom smenjivali su se Katarina Božić i major Igor Mitrović.

Pozdravljajući publiku, rukovodilac Orkestra major Nikola Živković rekao je da je program koncerta „svojevrsni rezime ovogodišnjih nastupa“.

Posetioci u prepunoj Svečanoj sali Doma Vojske Srbije uživali su u Uvertiri iz „Figarove ženidbe“, Šubertovoj „Ave Marija“, intermecu iz „Kavalerija rustikana“, Velikom gradskom valceru, Klarinet polki, Horu Jevreja iz Verdijeve opere „Nabuko“, ali i muzici iz filmova „Igre prestola“ i „Kolumbo“, dok je koncert-majstor Ansambla Uroš Kovandžić oduševio izvođenjem jedne je od najlepših violinskih tema iz filma „Šindlerova lista“.

Solisti iz Ansambla „Binički“ bili su i mladi oboista Božidar Antić, izvodeći Morikoneovo delo „Gabrielova oboa“, flautistkinja Mirjana Vukadinović i harmonikaš zastavnik Branislav Ivković su svirali Pjacolijev „Oblivion“ i „Libertango“, a major Duško Stamenković, klarinetista, Štrausovu polku.

Razigranost i novogodišnju atmosferu dočarale su i melodije „Kan, kan“, „Tiko, tiko“, „Kofi serenada“ uz simpatičan performans dirigenata, „Valcer potpuri“, kao i gosti koncerta – plesni par iz škole „Armi dens” Sanja Polić i Stefan Ristić.

Koncert Ansambla „Binički“ i Hora Ministarstva odbrane i Vojske Srbije poklon je Beograđanima i gostima Beograda za predstojeće novogodišnje i božićne praznike, poslednji iz ciklusa „120 godina sa vama“ i zimski intermeco pred koncertnu sezonu u 2020. godini.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*