NOVOSADSKE DEČJE ZIMZARIJE 2021. u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog

????????????????????????????????????

28–30. decembar

od 11 do 12.30 časova

 

I ove sezone Spomen-zbirka Pavla Beljanskog učestvuje u manifestaciji Novosadske dečje Zimzarije koje se u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Novi Sad realizuje tokom zimskog raspusta. Tim povodom Spomen-zbirka je pripremila kreativne radionice, za grupe do 12 učesnika uzrastaod 6 do 12 godina. Program u Spomen-zbirci tematski obuhvata aktuelnu izložbu Spomen-zbirka Pavla Beljanskog i njen arhitekta Ivo Kurtović.

 

Program u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog:

 

Novogodišnja radionica keramike. „Trg Keramike“ na Trgu galerija

…………

Utorak, 28. decembar, 11–12.30 časova

Upoznavanje sa izradom predmeta od keramike posvećujemo božićnim i novogodišnjim praznicima. Oprobaćemo se u modelovanju ukrasa koristeći raznovrsne tehnike dekoracije, kao i alate.

 

Maštamo i gradimo – muzej iz budućnosti

………….

Sreda, 29. decembar, 11–12.30 časova

Na izložbi o arhitekti Ivi Kurtoviću mogu se videti projekti ovog poznatog graditelja, među kojima su i ustanove kulture. O tome kako bi u različitim tehnikama osmislili muzej za buduće generacije, biće tema ove radionice.

 

U prazničnom ruhu – ponosne ulice na okićene kućice

………….

Četvrtak, 30. decembar, 11–12.30 časova

Sve ulice na planeti prepoznatljive su po građevinama koje ih uokviruju. Tokom zimskih praznika one sijaju punim sjajem, okićene ukrasima i blještavim lampionima. Osmislićemo omiljenu ulicu i u njoj kućicu i odenuti je u praznično ruho, po svojoj želji.

 

*Prijavljivanje dece je obavezno (+381 21528185 ili +381 21472 99 66), zbog ograničenog broja mesta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*