Obnova pozorišta, bolnice i stadiona najvažniji projekti u Subotici u 2020.

РТВ (Јулијана Кујунџић)
SUBOTICA –

Obilaznica oko Subotice, poznata kao „Y krak“, biće otvorena za saobraćaj 27. decembra, čime će granični prelaz Kelebija biti povezan sa Koridorom 10, najavio je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, ocenjujući to kao najveći uspeh u izgradnji infrastrukture u 2019. godini, a završetak radova na zgradi Narodnog pozorišta kao ostvariv plan u 2020. godini.

Tri decenije nakon početka radova, 27. decembra biće otvorena za saobraćaj obilaznica oko Subotice, poznata na „Y krak“, a uoči katoličkog Božića završeni su i radovi na rekonstrukciji tri ključne raskrnice u centru grada.

RTV (Julijana Kujundžić)

To su najvažniji uspesi postignuti tokom 2019. godine na unapređenju putne infrastrukture, izjavio je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban na tradicionalnom obraćanju novinarima krajem godine, dodajući je već obezbeđeno 900 miliona dinara za nastavak radova na izgradnji Narodnog pozorišta u 2020. godini.

„Dogodine nam je prioritet da zgrada Narodnog pozorišta, njena rekonstrukcija i adaptacija, budu dovršene i da u njoj, krajem 2020. godine, budu odigrane prve predstave. Uporedo sa završetkom radova na zgradi Narodnog pozorišta i početkom uređenja „Zelene fontane“, obnovićemo i fasade zgrada na centralnom gradskom trgu da bi krajem godine imali „umiveno“, lepo lice grada kojim ćemo se ponositi“, izjavio je Laban.

RTV (Julijana Kujundžić)

Predsednik Skupštine grada Tivadar Bunford ocenio je da je godina na izmaku bila teška i naporna, ali i veoma uspešna. On je izrazio ubeđenje da će predstojeće 2020. Subotičani imati razloga da budu još zadovoljniji rezultatima rada gradskog parlamenta i gradonačelnika.

„Najvažniji planovi za 2020. godinu su adaptacija i rekonstrukcija gradske Opšte bolnice i nabavljanje novih aparata čime će zdravstvena zaštita naših sugrađana biti podignuta na viši nivo. Vrednost investicije je oko 40 miliona evra“, izjavio je Laban.

„Jedan od najznačajnijih projekata u 2020. godini biće i uređenje gradskog stadiona. Taj projekat vredan je oko 20 miliona evra, a njegova realizacija će otpočeti sredinom godine“.

Gradonačelnik je istakao da je posredstvom Kancelarije za javna ulaganja Srbije već obezbeđeno 800 miliona dinara za poboljšanje uslova stanovanja u Gerontološkom centru, kao i 600 miliona za Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“.

On je obećao da će 2020. godine biti obnovljene škole i obdaništa, kao i da će biti ostvareni planovi na izgradnji Velnes spa centra sa akva parkom na Paliću.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*