Обнова позоришта, болнице и стадиона најважнији пројекти у Суботици у 2020.

РТВ (Јулијана Кујунџић)
СУБОТИЦА –

Обилазница око Суботице, позната као „Y крак“, биће отворена за саобраћај 27. децембра, чиме ће гранични прелаз Келебија бити повезан са Коридором 10, најавио је градоначелник Суботице Богдан Лабан, оцењујући то као највећи успех у изградњи инфраструктуре у 2019. години, а завршетак радова на згради Народног позоришта као остварив план у 2020. години.

Три деценије након почетка радова, 27. децембра биће отворена за саобраћај обилазница око Суботице, позната на „Y крак“, а уочи католичког Божића завршени су и радови на реконструкцији три кључне раскрнице у центру града.

РТВ (Јулијана Кујунџић)

Tо су најважнији успеси постигнути током 2019. године на унапређењу путне инфраструктуре, изјавио је градоначелник Суботице Богдан Лабан на традиционалном обраћању новинарима крајем године, додајући је већ обезбеђено 900 милиона динара за наставак радова на изградњи Народног позоришта у 2020. години.

„Догодине нам је приоритет да зграда Народног позоришта, њена реконструкција и адаптација, буду довршене и да у њој, крајем 2020. године, буду одигране прве представе. Упоредо са завршетком радова на згради Народног позоришта и почетком уређења „Зелене фонтане“, обновићемо и фасаде зграда на централном градском тргу да би крајем године имали „умивено“, лепо лице града којим ћемо се поносити“, изјавио је Лабан.

РТВ (Јулијана Кујунџић)

Председник Скупштине града Тивадар Бунфорд оценио је да је година на измаку била тешка и напорна, али и веома успешна. Он је изразио убеђење да ће предстојеће 2020. Суботичани имати разлога да буду још задовољнији резултатима рада градског парламента и градоначелника.

„Најважнији планови за 2020. годину су адаптација и реконструкција градске Опште болнице и набављање нових апарата чиме ће здравствена заштита наших суграђана бити подигнута на виши ниво. Вредност инвестиције је око 40 милиона евра“, изјавио је Лабан.

„Један од најзначајнијих пројеката у 2020. години биће и уређење градског стадиона. Тај пројекат вредан је око 20 милиона евра, а његова реализација ће отпочети средином године“.

Градоначелник је истакао да је посредством Канцеларије за јавна улагања Србије већ обезбеђено 800 милиона динара за побољшање услова становања у Геронтолошком центру, као и 600 милиона за Дом за децу ометену у развоју „Колевка“.

Он је обећао да ће 2020. године бити обновљене школе и обданишта, као и да ће бити остварени планови на изградњи Велнес спа центра са аква парком на Палићу.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*