Okončana 7. sednica Skupštine Grada Banja Luka: Usvojen Nacrt budžeta za 2022. godinu

Foto: A. Čavić

Foto: A. Čavić

Odbornici Skupštine grada Banje Luke danas su jednoglasno usvojili Nacrt budžeta Grada za 2022. godinu u iznosu od 159,35 miliona KM i uputili ga u javnu raspravu.

-Svi odbornici su podržali Nacrt, što znači da su na pomolu svi projekti na koje smo zaista ponosni, poput besplatnih udžbenika, sufinansiranja vrtića, projekti izgradnje mosta u Česmi, škole u Adi, saobraćajnica kroz Kuljane,Šargovac i Priječane i svi dobrih stvari za koje se zalažemo -poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Gradski menadžer Bojan Kresojević kazao je da će svi dobri projekti biti nastavljeni, ali da nas u narednoj godini očekuju nove politike, novi kapitalni projekti, te da je uvećanjem prihoda, smanjenjem duga Grada Nacrtom budžetski okvir veći za oko 10 miliona KM.

Na današnjem zasedanju, pred odbornicima se našlo ukupno 27 tačaka, od kojih je usvojeno 26, dok odbornici nisu usvojili Odluku o izradi regulacionog plana, kojim se predviđa izgradnja najvećeg gradskog parka.

Jednoglasno je usvojena preporuka o uvođenju jedinstvenog Upravnog mesta u Gradskoj upravi Banja Luka, a ova tačka predlog je odbornika Milka Grmuše.

Skupština Grada Banje Luke usvojila je i Odluku o potpisivanju Sporazuma o saradnji sa Opštinom Budva.

Odbornici su podržali i brojne odluke o regulacionim planovima, kao i set odluka o zakupima pod posebnim uslovima, pa su tako gradski prostor, između ostalih, dobili  Udruženje  za pomoć licima sa autizmom „Deca svetlosti“, Udruženje građana „Srce na dlanu“ i mnogi drugi, a mnogim korisnicima odobreno je produženje zakupa.

Skupština grada Banje Luke razmatrala je i kadrovska pitanja, pa je tako usvojena odluka koja se odnosi na raspisivanje Javnog konkursa za izbor direktora Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

Usvojeno je i rešenje o imenovanju Garantnog odbora Gradske razvojne agencije, kao i odluka o uslovima i raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje članova upravnih odbora u pet javnih ustanova i agencijama čiji je osnivač Grad Banja Luka.

GRAD BANJA LUKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*