Otvaranje prispelih obavezujućih ponuda u postupku tenderske prodaje akcija Komercijalne banke a.d. u vlasništvu Republike Srbije

U roku previđenom javnim pozivom, u procesu tenderske prodaje akcija Komercijalne banke a.d. Beograd, koje su u neposrednom vlasništvu Republike Srbije, podnete su tri obavezujuće ponude.

Na današnjoj sednici, Tenderska komisija Ministarstva finansija izvršila je otvaranje prispelih ponuda, u prisustvu ponuđača koji su podneli obavezujuće ponude u drugoj fazi tenderskog postupka za prodaju akcija Komercijalne banke a.d. Beograd, koje su u neposrednom vlasništvu Republike Srbije.

Predmet današnje sednice i javnog otvaranja prispelih obavezujućih ponuda je da se konstatuje blagovremenost podnetih ponuda, kao i njihova potpunost – odnosno da ponude sadrže sve neophodne elemente propisane u ovoj fazi tenderskog postupka.

Radi transparentnosti procesa, ovlašćeni predstavnici svih ponuđača koji su dostavili obavezujuće ponude, pozvani su da prisustvuju otvaranju.

Tenderska komisija je konstatovala da su prispele 3 (tri) ponude u roku predviđenom tenderskom dokumentacijom. Ponude su otvorene i konstatovano je da su kompletne, odnosno da sadrže elemente predviđene tenderskom dokumentacijom za drugu, obavezujuću fazu tenderskog postupka.

U narednim danima, Ministarstvo će, uz asistenciju finansijskog savetnika, izvršiti analizu i ocenu pravovremeno dostavljenih obavezujućih ponuda, radi rangiranja istih.

Kvalifikovani ponuđači će biti obavešteni o rang listi, a podnosiocu najbolje rangirane ponude istovremeno će biti dostavljen i poziv da pristupi pregovorima.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*