Penzioneri u kupovini: Najtraženiji brašno i kvasac

Foto: Beta/Milan Timotić

Jutros od 04:00 do 07:00 časova širom Srbije bilo je otvoreno više od 3.000 prodavnica kako bi stariji od 65 mogli da kupe namirnice.

Foto: Beta/Milan Timotić

Ovog vikenda je otvoreno 800 prodavnica više nego prethodnog, podseća RTS i navodi da su radnje dobro snabdevene. Ima svih životnih namirinica, a najveća potražnja je bila za brašnom i kvascem.

I ovog vikenda su bile gužve, ali nešto manje nego prošle sedmice. Poštovao se razmak od dva metra između dva potrošača.

Osobe starije od 65 godina poštovale su i mere zaštite, kao što su nošenje maski i rukavica koje su im ispred prodavnica delili policajci, a neki su dolazili već pripremljeni.

Zbog pomeranja zabrane kretanja vikendom na 15:00 časova, prodavnice će subotom i nedeljom raditi od 07:00 do 14.30.

Taksisti u Jagodini prevozili besplatno penzionere u kupovinu

Gradska uprava Jagodine obezbedila je jutros besplatan taksi prevoz za sve penzionere u tom gradu, koji su iskoristili pravo da u vreme zabrane kretanja odu u prodavnicu, a u pomagali su im i volonteri.

Direktorka jagodinskog Centra za socijalni rad Biserka Jakovljević izjavila je da je nedeljna kupovina penzionera protekla disciplinovano i u skladu sa odlukama državnih organa.

Ona je rekla da će sutra biti nastavljena akcija podele humanitarnih paketa, a da je od početka vanrednog stanja grad Jagodina podelio oko 3.000 prehrambenih i higijenskih paketa onima kojima je pomoć potrebna u gradu i u 52 sela na teritoriji Jagodine.

„Dezinfikuju se i gradska i seoske sredine a grad Jagodina strogo poštuje i sprovodi sve mere nadležnih državnih organa i čini sve da se odbrani od zaraze i da pomogne svim svojim sugrađanima kojima je pomoć potrebna“, rekla je Jakovljević, a prenela gradska uprava.

IZVOR:DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*