Plaimobil-Mozart obilazi svet

Плаимобил Мозарт је популаран © АПА
                                     Plaimobil Mozart je popularan © APA

 

 Mali Plaimobil Mozart, koji je fondacija Mozarteum iz Salzburga javnosti predstavila tek pre dva meseca. Potražnja je toliko velika da se već izračunava novo izdanje, rekao je direktor Mozarteum marketinga Rainer Heneis u intervjuu APA u sredu.

Fondacija je prvobitno naručila 50.000, a skoro 20.000 mini Mozarta je sada prodato. Ta se slika nudi samo u prodavnicama dve Mozartove kuće (rodna kuća i dom) i kod odabranih partnera u turističkim žarišnim lokacijama u Salzburgu i na Internetu. „Očekujemo da će na proleće nestati 50 000 jedinica i planiraju letnji posao.“ S obzirom na godišnjicu festivala 2020. godine, mnogi gosti u Salzburgu mogu se očekivati. Uskoro će stići još jedno izdanje, Heneis još uvek nije mogao dati podatke o broju komada. Ali pošto je najavio da će dovesti još nekoliko prodajnih partnera, poput aerodroma Salzburg, bar neće biti manji od prvog.

Klein-Mozart je takođe velika potražnja na Internetu, kopije su već prodate u Hong Kong ili Australiju, rekao je šef marketinga i komunikacija. Pored toga, Plaimobil takođe prodaje i sam lik, ali ne otkriva podatke o prodaji, rekao je Heneis. Znao je samo toliko: „I ovde je velika potražnja.“

Brojka prvenstveno nije zamišljena kao novi izvor prihoda, već kao reklamni medij za Mocartov rad. „Moramo se obratiti drugim ciljnim grupama s likom. Upravo smo producirali desetominutni film u kojem Plaimobil Mozart objašnjava“ Brak Figaro „.“ Ovo ide putem interneta krajem godine.

Prihodi – 70 centi za jedan euro – idu u programe razvoja omladinske fondacije Mozarteum. Otkupna cijena je 3,99 eura.

IZVOR:VIENNA.AT

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*