Počela Izborna skupština UNS-a, bira se rukovodstvo

Izborna skupština Udruženja novinara Srbije (UNS), na kojoj se bira rukovodstvo UNS-a, počela je danas u hotelu „Jugoslavija” u Beogradu.

Na Skupštini se biraju članovi Uprave, Nadzornog odbora, Suda časti i predsednik udruženja Prijavljeno je više od 500 učesnika na Skupštini, odnosno redovnih članova udruženja koji imaju pravo glasa.

Broj učesnika je više nego duplo veći od onog na prethodnoj Izbornoj skupštini, pre četiri godine.

Deo trenutne Uprave UNS-a ranije je, kako navodi Beta, optužio predsednika tog udruženja Vladimira Radomirovića da je sproveo učlanjivanje čitavih redakcija u udruženje kako bi sebi obezbedio i drugi mandat na toj funkciji.

Optužbe da je u UNS učlanjeno više stotina novinara zbog današnjih izbora Radomirović je negirao. Kandidaturu Radomirovićevog protivkandidata, Živojina Rakočevića, Kandidaciona komisija UNS odbila je sa obrazloženjem da je javni funkcioner, pošto je direktor Doma kulture u Gračanici na Kosovu. Rakočević se nakon toga obratio Agenciji za sprečavanje korupcije koja je ocenila da ne postoji prepreka za njegovu kandidaturu zbog vršenja funkcije direktora Doma kulture.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*