ПОЧЕО 21. НОВОСАДСКИ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ

Помоћник градоначелника Новог Сaда Иван Силер присуствовао је отварању 21. Новосадског џез фестивала који траје до 16. новембра, а сви концерти одржавају се у Српском народном позоришту на сцени „Јован Ђорђевић“. Новосадски џез фестивал угостиће нека од највећих имена из света џез музике. Новосађани ће током три фестивалска дана имати прилику да чују Duo Trovesi – Coscia, George Garzone & Crescent, Lizz Wright и многе друге.
 -Захваљујући овој манифестацији новосадска, али и шира публика, има прилику да слуша најквалитетнију џез музику, а музичари и они који то постају, да развијају своје вештине и знање на бројним радионицама. Ми смо поносни на све што је у оквиру овог пројекта до сада учинио Културни центар, и сигурни да ће наставити да оплемењују програм и у предстојећим фестивалима. Као Град настојимо да обезбедимо најбоље услове за реализацију културних програма и да култура буде покретач општег развоја. Нови Сад је Европска престоница културе за 2021. годину и велики тим ради на томе да будемо достојни тако важне титуле- рекaо је Иван Силер.
Као и свих претходних година, Град Нови Сад je и овога пута подржао Новосадски џез фестивал. Подршку су пружили и Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, Фондација „Нови Сад 2021“, Радио-телевизија Војводине, КС „Свилара“, Српско народно позориште, градови Европске престонице културе и многи други. Такође, подршку су пружили и Аустријски културни форум у Београду, Француски институт у Србији и Италијански институт у Београду.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*