U Hrvatsku stižu jake oluje; U Crnoj Gori raste nivo rijeka

Hrvatski meteorološki zavod izdao je crveno upozorenje za veći dio Dalmacije zbog olujnog juga, dok je za ostatak obale na snazi narandžasti alarm zbog obilne količine kiše, a moguća je i pojava pijavica.

Pijavica (foto:24hr

Zbog djelovanja snažnog ciklona koji se premješta preko Hrvatske pale su znatne količine kiše, posebno na Jadranu, unutrašnjosti Dalmacije, Gorskome kotaru, Lici, unutrašnjosti Istre, zbog čega su znatno porasli vodostaji rijeka, prenosi Indeks.

Prema najavi zbog jačanja ciklona sa zapada Sredozemlja ponovo će se pojačati jugo, dok se za vikend očekuje jako olujno vrijeme uz obilne padavine.

U Crnoj Gori, zbog obilnih padavina došlo je do porasta vodostaja reke Zete i Skadarskog jezera, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i dodao da je Služba zaštite i spašavanja i dalje u pripravnosti, prenosi RTCG.

On je rekao da povišeni nivo Skadarskog jezera za sada ne ugrožava objekte i da neće dovesti do izlivanja jezera.

Direktor Direktorata za vanredne situacije, Mirsad Mulić, kazao je da proteklih 24 sata nije bilo intervencija, sem jedne u Budvi, da je stanje u Nikšiću stabilno, a u selu Broćanac voda je počela polako da se povlači.

– Štetu koja je do sad pričinjena procijeniće lokalane komisije za procjenu štete – rekao je Milić.

IZVOR: RTRS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*