Počinje gradnja auto – puta Ruma – Šabac i saobraćajnice Šabac – Loznica

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr
ŠABAC –

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće početku radova na izgradnji autoputa i brze saobraćajnice Ruma – Šabac – Loznica.

Obeležavanje početka radova, u blizini Šapca, zakazano je za 12 časova, najavljeno je iz Predsedništva Srbije.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

Radovi će početi, kako je ranije najavljeno, kod Šapca gde će se graditi novi most na Savi.

Komercijalni ugovor za izgradnju autoputa Ruma – Šabac i brze saobracajnice Šabac-Loznica potpisan je 19. novembra sa azerbejdžanskom kompanijom Azvirt.

Ukupna dužina ove saobraćajnice je 77 kilometara, a procenjena vrednost realizacije ovog projekta je 467,5 miliona evra.

Izgradnja auto – puta Ruma – Šabac i brze saobraćajnice Šabac – Loznica jedan je od prioritetnih projekata u drumskom transportu, s obzirom da je reč o projektu koji je važan za razvoj i povezivanje Srema, Mačve i zapadne Srbije i Vojvodine, ali i ovog dela Srbije sa regionom, pre svega sa BiH.

Trasa budućeg državnog puta IB reda je utvrđena na osnovu generalnog projekta, plana područja posebne namene i usaglašavanja sa predstavnicima lokalne samouprave.

Projekat je podeljen na tri deonice: deonica 1 auto – put Ruma – Šabac dužine 21,14 kilometara, deonica 2 most preko reke Save dužine 1.327,5 metara i deonica 3 brza saobraćajnica Šabac-Loznica dužine 54,58 kilometara.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*