POJAČANE MERE ZAŠTITE U NOVOSADSKIM ŠKOLAMA I VRTIĆIMA (VIDEO)

Grad Novi Sad

U cilju sprečavanja širenja virusa Covid – 19, svakodnevno, od proglašenja pandemije preduzeće „Ciklonizacija“ detaljno dezinfikuje predškolske i obrazovne ustanove na teritoriji Novog Sada. Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić obišla je Srednju tehničku školu „Mileva Marić Ajnštajn“, Osnovnu školu „Svetozar Marković Toza“ i vrtić „Svitac“ u kojima je danas urađena dezinfekcija. Ona je, tom prilikom istakla da mere koje Grad sprovodi daju rezultate i da u novosadskim vrtićima nema porasta broja obolelih.

 

Grad Novi Sad

– U poslednjih nedelju dana iako je pandemija u punom zamahu, na korona virus je bilo pozitivno troje dece koja idu u vrtiće PU „Radosno detinjstvo“. Da bi smo zaštitili njih i njihove porodice, kao i zaposlene u predškolskoj ustanovi i školama, pojačavamo sprovođenje mera dezinfekcije i strogu kontrolu nošenja maski- izjavila je Dina Vučinić i dodala da Gradska uprava za obrazovanje prati i situaciju u novosadskim školama.

 

U osnovnim školama korona virusom zaraženo je 36 učenika i 107 zaposlenih, a 850 učenika i 96 zaposlenih su u izolaciji. U srednjim školama, gde se svake druge nedelje nastava realizuje onlajn, zaraženo je 111 učenika i 43 zaposlenih, dok je u izolaciji 359 dece i 50 zaposlenih.

 

Uprave svih novosadskih osnovnih i srednjih škola su u stalnom kontaktu sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine i u skladu sa njihovim merama i preporukama one i postupaju. Ukoliko se u odeljenju ili grupi pojavi više od dva slučaja zaraze kod učenika, prelazi se na onlajn nastavu u trajanju od 14 dana, a ukoliko ima više zaraženih, u dva ili više odeljenja jedne smene, ista smena prelazi na onlajn nastavu na 14 dana.

 

Grad Novi Sad će u dogovoru sa Ministarstvom prosvete preduzimati dalje korake što se tiče organizovanja nastave i školskog raspusta. Grad, svaki dan, poseban akcenat stavlja  na što bezbednije organizovanje nastave, kako bi obrazovni sistem mogao da funkcioniše na najbolji mogući način, u skladu sa epidemiološkim merama.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*