POPOVIĆ: NE DOZVOLITI RUŠENJE REPUBLIKE SRPSKE, POTREBNO JEDINSTVO SVIH SRBA NA BALKANU

VLADA SRBIJE

BEOGRAD, 13. februar 2020 – Očigledno je da su institucije Bosne i Hercegovine uz svesrdnu podršku pojedinih zapadnih zemalja krenule da sruše Republiku Srpsku i njen međunarodni položaj utvrđen Dejtonskim sporazumom.

 

Udar na Republiku Srpsku i srpske interese najočiglednije se ispoljio poslednjim odlukama Ustavnog suda kojima se želi oteti za početak poljoprivredno zemljište Republike Srpske, a onda će se izvesno krenuti u njeno dalje razvlašćivanje i otimanje njenih nadležnosti i imovine.

VLADA SRBIJE

 

Više je nego jasno da je posle napada na našu Crkvu i narod u Crnoj Gori i poslednjih događanja u Republici Srpskoj, gde su ogromnu ulogu imali oni strani faktori koji su oduvek bili protiv Srba, na delu opšti napad na srpske interese na Balkanu.

 

Ništa nije slučajno i Srbi nisu naivni da ne povezuju procese, odluke i događaje čiji je cilj da oslabe Srpski narod u regionu i učine ga podeljenim i nespremnim da brani svoje ključne nacionalne interese.

 

Jedini ispravan odgovor posle ovih upozoravajućih događanja u Republici Srpskoj, jeste jedinstvo srpskog naroda ne samo u Srpskoj već na čitavom Balkanu u zaštiti i odbrani svoje slobode, svojih država, teritorija i svetinja. To je posebno važno sada uoči velikog državnog praznika Sretenja, kada smo se kao narod pod Voždom Karađorđem odlučili da osvojimo slobodu, a pod knezom Milošem da napravimo i uredimo državu.

 

U ovim najvažnijim pitanjima opstanka našeg naroda i odbrane naših nacionalnih interesa, koji su ponovo napadnuti i ugroženi, apelujem na sve političke subjekte na svim srpskim prostorima da budemo mudri i složni, da političke sporove ostavimo za druge teme i druge prilike, i da sada naš zajednički cilj budu jedinstvo i čvrstina kojom ćemo odbraniti pravo da budemo slobodan i nezavisan narod sa svojim državama, tradicijom, istorijom i vizijom budućnosti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*