Potpisan ugovor za autoput Ruma-Šabac i brzu saobraćajnicu do Loznice

Фото: Танјуг/ Раде Прелић

BEOGRAD: Komercijalni ugovor za izgradnju auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac – Loznica potpisali su danas ministarka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i izvršni direktor kompanije „Azvirt“ Kemil Aliev.

Foto: Tanjug/ Rade Prelić

Potpisivanju ugovora sa kompanijom iz Azerbejdžana prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ukupna dužina ove saobraćajnice je 77 kilometara, a procenjena vrednost realizacije ovog projekta je 467,5 miliona evra.

Izgradnja auto-puta Ruma-Šabac i brze saobracajnice Šabac-Loznica jedan je od prioritetnih projekata u drumskom transportu, s obzirom da je reč o projektu koji je važan za razvoj i povezivanje Srema, Mačve i zapadne Srbije i Vojvodine, ali i ovog dela Srbije sa regionom, pre svega sa BiH.

Trasa budućeg državnog puta I-B reda je utvrđena na osnovu generalnog projekta, plana područja posebne namene i usaglašavanja sa predstavnicima lokalne samouprave.


Vučić: Autoput Ruma-Šabac za tri godine

Auto-put Ruma-Šabac, zajedno sa velikim i modernim mostom preko Save ka Šapcu, biće završen za tri godine, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić nakon potpisivanja ugovora za izgradnju te deonice sa predstavnicima kompanije Azvirt.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će brza saobraćajnica na deonici Šabac-Loznica biti završena pre kraja 2023. godine.

„Radimo ogroman posao, želimo da ljudi u tom kraju ostanu na svojim ognjištima, to će značiti život za celo Podrinje i doneće nove investicije u taj deo zemlje i mnogo veći broj turista“, rekao je Vučić.


Nakon završetka javnog uvida u nacrt plana detaljne regulacije, prema rečima nadležnih, trasa saobraćajnice će biti konačno utvrđena.

Projekat je podeljen na tri deonice: Deonica 1 auto-put Ruma – Šabac dužine 21,14 kilometara, Deonica 2 most preko reke Save dužine 1.327,5 metara i Deonica 3 brza saobraćajnica Šabac – Loznica dužine 54,58 kilometara.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*