Predsednik Mirović primio ambasadora Republike Tunis

POKRAJINSKA VLADA

 

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas ambasadora Republike Tunis Sejf-Alaha Redžeba, sa kojim je razgovarao o proširivanju i intenziviranju saradnje, sa akcentom na privredi.

Na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi ocenjeno je da Republika Srbija i Republika Tunis imaju izuzetno dobre prijateljske i partnerske odnose, s dugom tradicijom, i na tim osnovama gradiće se veze za budućnost.

POKRAJINSKA VLADA

„Prijateljstvo naših zemalja traje decenijama, a diplomatski odnosi uspostavljeni su pre 63 godine. Namera nam je da radimo na unapređenju saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, jer su prepoznati brojni potencijali, u privredi, poljoprivredi, kulturi i turizmu“, rekao je predsednik Mirović.

Dogovorena je poseta političke i privredne delegacije regionalnih vlasti iz Tunisa AP Vojvodini tokom marta, što će doprineti intenziviranju saradnje.

Ambasador Redžeb kazao je da je Republika Tunis veoma zainteresovana za jačanje odnosa sa AP Vojvodinom, pre svega u oblastima privrede, nauke i kulture, kao i u razmeni studenata.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*