Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić podneo neopozivu ostavku

RUMA –

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić podneo je danas neopozivu ostavku na tu funkciju. On je u obraćanju novinarima naveo da ostavku podnosi iz ličnih razloga. Sa predsednikom Opštine u ostavci je i zamenik predsednika i Opštinsko veće.

O tome je, po zakonu potrebno da se izjasni Skupština opštine Ruma koja i imenuje iz redova odbornika novu osobu na tu dužnost.

sladjan, mancic

Izvor: Opština Ruma

Dosadašnji predsednik Opštine Slađan Mančić, kome je ovo drugi uzastopni mandat saopštio je na konferenciji za medije u Gradskoj kući da je jutros na opštinskoj pisarnici predao svoju ostavku na tu funkciju.

Mančić, podsećamo postaje predsednik Opštine Ruma u oktobru 2014. godine, a pre toga je bio zamenik predsednika. Mančić je istakao da i dalje ostaje u Srpskoj naprednoj stranci, gde je poverenik od osnivanja Mesnog odbora stranke u Klenku.

O ostavci predsednika Opštine Ruma po zakonu mora da se izjasni i Skupština opštine. Novi predsednik će biti biran iz redova odbornika u aktulenom sazivu.

Za sada nije poznato kada će biti sazvana sednica Skupštine opštine na kojoj će biti razmatrana ostavka predsednika Opštine.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*