ПРЕДСТАВЉАЊЕНА IV МАНИФЕСТАЦИЈА ЛЕДЕНА ШУМА У НОВОМ САДУ

Ледена шума

               СЕЗОНА ЗИМСКЕ ЗАБАВЕ И КЛИЗАЊА ПОЧИЊЕ 6. ДЕЦЕМБРА

Данас је у Градској кући у Новом Саду представљена четврта манифестација „Ледена шума“ која ће ове године бити одржана у Дунавском парку у периоду од 06. децембра до 19. јануара.

Како најављују организатори, „Ледена шума“ ће и ове године током 45 дана трајања својим посетиоцима понудити јединствени зимски угођај у Новом Саду, уз најбољи спој дружења, забаве, рекреације и бројних културних дешавања.

 

Свечано отварање „Ледене шуме“ биће уприличенo у Дунавском парку, у петак, 06.децембра са почетком у 18.30 часова када ће се у празнично декорисаном амбијенту уз музичко-забавни програм и традиционални ватромет, означити почетак најдуже зимске манифестације у Србији.

„На програму отварања наступиће регионална поп звезда Сара Јо, а публика ће имати прилику и да се забави уз јединствене акробације новосадских „Хаос аниматора“ као и уз наступе талентованих младих клизачица из Клизачког клуба „Војводина“, хокејаша „НС Старс“  и многих других извођача. Сви прграмски садржаји на отварању и током трајања манифестације „Ледена шума“ су бесплатни.“, истакао је Јован Марјановић, продуцент манифестације.

Према речима пројектне менаџерке манифестације, Душице Љубојевић у саставној понуди „Ледене шуме“ ће се и ове године наћи „Снежни град“ – зимски базар где ће посетиоци моћи да уживају у војвођанским специјалитетима и зимским деликатесима а биће заступљена и понуда локалних уметника и занатлија. Како је навела, љубитељи клизања моћи ће и ове сезоне да се опробају на отвореном клизалишту које се простире на 1300 квадратних метара, где је посетиоцима омогућена забава и рекреација на леду и на температурама до 15 степени:

Бесплатни термини улаза на клизалиште за децу до 12 година старости су и ове године омогућени у првој смени од 09.00 до 10.30 часова а онима којима је неопходна помоћ приликом првих корака на леду, подршку ће пружити наши искусни клизачи. Такође, кроз програм сарадње са предшколским и школским установама ће и ове сезоне бити омогућене бесплатне групне посете за децу предшколског и школског узраста који долазе у пратњи својих васпитача, учитеља и наставника. Цене клизања у Леденој шуми су непромењене у односу на прошлу годину и цена улазнице је 200 динара радним данима а 250 динара током викенда.“, истакла је Љубојевић.

Након викенда отварања манифестације, прва недеља одржавања „Ледене шуме“ протећи ће у знаку програма Омладинске престонице Европе 2019. Вукашин Гроздановић, координатор ОПЕНС 2019 истакао је да ће програмска подршка ОПЕНС-а посетиоцима у „Леденој шуми“ омогућити бројне наступе и бесплатне садржаје у периоду од 09. до 15. децембра који ће на најбољи начин афирмисати потенцијале младих новосадских бендова, ди џејева и сценских извођача. „Истовремено, публика у „Леденој шуми“ ће  и 13. децембра, путем преноса уживо у Дунавском парку моћи да осети део атмосфере са свечане церемоније предаје титуле Омладинске престонице Европе када ће француски град Амијен понети ту ласкаву титулу наредне, 2020. године.“, додао је Гроздановић.

Ледена шума

Традиционални дочек Дечије Нове године, планиран је за 31. децембар у дневном термину када ће најмлађи новосађани имати прилику да први обележе дочек уз бројна изненађења, разноврстан програм и дружење са Деда Мразом. Очекује се да ће том приликом, као и сваке године из Дунавског парка бити пуштено више од хиљаду дечијих балона жеља.

Узевши у обзир да је „Ледена шума“ место сусрета свих генерација, уз подршку Града Новог Сада и компаније Jaffa из Црвенке, као и осталих партнера на овом пројекту, овогодишњим програмом манифестације биће обухваћени готово свакодневни бесплатни садржаји као што су концерти класичне музике, наступи савремених бендова, ди џеј наступи, уметнички перформанси и изложбе, едукативне радионице за децу и одрасле, дечије анимације на леду и још много тога занимљивог.

Туристичка организација Града Новог Сада је и ове сезоне у оквиру своје кампање Зимска фантазија у Новом Саду“  уврстила понуду „Ледене шуме“ као један од кључних садржаја који доприноси великом интересовању туриста и посећености. Према речима Тихане Путин, аналитичарке за промоцију туритичке понуде и ове године се већ јављају домаћи и инострани туристи који се интересују за понуду зимских манифестација и дочека Нове године у Новом Саду: „Туристичка организација настоји да на најбољи начин одговори изазовима туристичке потражње и драго нам је што је и Lonely Planet препознао Нови Сад као град креативних и квалитетних садржаја. Овоме значајно доприноси и понуда „Ледене шуме“ и других манифестација које се одржавају у децембру, за које смо већ добили упите иностраних туриста који долазе махом из Европе и из Азије. Публика која показује интересовање је свих узраста а највише се продају викенд аранжмани који уз смештај нуде и програм бесплатних културних дешавања у Новом Саду.“

У оквиру програма друштвене одговорности, „Ледена шума“ ће и ове године иницирати и учествовати у хуманитарним акцијама које имају за циљ да у празничном периоду прикупе средства за најугроженију децу из Војводине и Србије.

Током 45 дана трајања, манифестација „Ледена шума“ је прошле године у Новом Саду окупила готово 40.000 посетилаца а у оквиру програмских садржаја заступљено је и афирмисано више од 50 извођача из Новог Сада и Војводине који су се представили публици.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*