PREDSTAVLJANJENA IV MANIFESTACIJA LEDENA ŠUMA U NOVOM SADU

Ledena šuma

               SEZONA ZIMSKE ZABAVE I KLIZANJA POČINJE 6. DECEMBRA

Danas je u Gradskoj kući u Novom Sadu predstavljena četvrta manifestacija „Ledena šuma“ koja će ove godine biti održana u Dunavskom parku u periodu od 06. decembra do 19. januara.

Kako najavljuju organizatori, „Ledena šuma“ će i ove godine tokom 45 dana trajanja svojim posetiocima ponuditi jedinstveni zimski ugođaj u Novom Sadu, uz najbolji spoj druženja, zabave, rekreacije i brojnih kulturnih dešavanja.

 

Svečano otvaranje „Ledene šume“ biće upriličeno u Dunavskom parku, u petak, 06.decembra sa početkom u 18.30 časova kada će se u praznično dekorisanom ambijentu uz muzičko-zabavni program i tradicionalni vatromet, označiti početak najduže zimske manifestacije u Srbiji.

„Na programu otvaranja nastupiće regionalna pop zvezda Sara Jo, a publika će imati priliku i da se zabavi uz jedinstvene akrobacije novosadskih „Haos animatora“ kao i uz nastupe talentovanih mladih klizačica iz Klizačkog kluba „Vojvodina“, hokejaša „NS Stars“  i mnogih drugih izvođača. Svi prgramski sadržaji na otvaranju i tokom trajanja manifestacije „Ledena šuma“ su besplatni.“, istakao je Jovan Marjanović, producent manifestacije.

Prema rečima projektne menadžerke manifestacije, Dušice Ljubojević u sastavnoj ponudi „Ledene šume“ će se i ove godine naći „Snežni grad“ – zimski bazar gde će posetioci moći da uživaju u vojvođanskim specijalitetima i zimskim delikatesima a biće zastupljena i ponuda lokalnih umetnika i zanatlija. Kako je navela, ljubitelji klizanja moći će i ove sezone da se oprobaju na otvorenom klizalištu koje se prostire na 1300 kvadratnih metara, gde je posetiocima omogućena zabava i rekreacija na ledu i na temperaturama do 15 stepeni:

Besplatni termini ulaza na klizališteza decu do 12 godina starosti su i ove godine omogućeni u prvoj smeni od 09.00 do 10.30 časova a onima kojima je neophodna pomoć prilikom prvih koraka na ledu, podršku će pružiti naši iskusni klizači. Takođe, kroz program saradnje sa predškolskim i školskim ustanovama će i ove sezone biti omogućene besplatne grupne posete za decu predškolskog i školskog uzrasta koji dolaze u pratnji svojih vaspitača, učitelja i nastavnika. Cene klizanja u Ledenoj šumi su nepromenjene u odnosu na prošlu godinu i cena ulaznice je 200 dinara radnim danima a 250 dinara tokom vikenda.“, istakla je Ljubojević.

Nakon vikenda otvaranja manifestacije, prva nedelja održavanja „Ledene šume“ proteći će u znaku programa Omladinske prestonice Evrope 2019. Vukašin Grozdanović, koordinator OPENS 2019 istakao je da će programska podrška OPENS-a posetiocima u „Ledenoj šumi“ omogućiti brojne nastupe i besplatne sadržaje u periodu od 09. do 15. decembra koji će na najbolji način afirmisati potencijale mladih novosadskih bendova, di džejeva i scenskih izvođača. „Istovremeno, publika u „Ledenoj šumi“ će  i 13. decembra, putem prenosa uživo u Dunavskom parku moći da oseti deo atmosfere sa svečane ceremonije predaje titule Omladinske prestonice Evrope kada će francuski grad Amijen poneti tu laskavu titulu naredne, 2020. godine.“, dodao je Grozdanović.

Ledena šuma

Tradicionalni doček Dečije Nove godine, planiran je za 31. decembar u dnevnom terminu kada će najmlađi novosađani imati priliku da prvi obeleže doček uz brojna iznenađenja, raznovrstan program i druženje sa Deda Mrazom. Očekuje se da će tom prilikom, kao i svake godine iz Dunavskog parka biti pušteno više od hiljadu dečijih balona želja.

Uzevši u obzir da je „Ledena šuma“ mesto susreta svih generacija, uz podršku Grada Novog Sada i kompanije Jaffa iz Crvenke, kao i ostalih partnera na ovom projektu, ovogodišnjim programom manifestacije biće obuhvaćeni gotovo svakodnevni besplatni sadržaji kao što su koncerti klasične muzike, nastupi savremenih bendova, di džej nastupi, umetnički performansi i izložbe, edukativne radionice za decu i odrasle, dečije animacije na ledu i još mnogo toga zanimljivog.

Turistička organizacija Grada Novog Sada je i ove sezone u okviru svoje kampanje Zimska fantazija u Novom Sadu“  uvrstila ponudu „Ledene šume“ kao jedan od ključnih sadržaja koji doprinosi velikom interesovanju turista i posećenosti. Prema rečima Tihane Putin, analitičarke za promociju turitičke ponude i ove godine se već javljaju domaći i inostrani turisti koji se interesuju za ponudu zimskih manifestacija i dočeka Nove godine u Novom Sadu: „Turistička organizacija nastoji da na najbolji način odgovori izazovima turističke potražnje i drago nam je što je i Lonely Planet prepoznao Novi Sad kao grad kreativnih i kvalitetnih sadržaja. Ovome značajno doprinosi i ponuda „Ledene šume“ i drugih manifestacija koje se održavaju u decembru, za koje smo već dobili upite inostranih turista koji dolaze mahom iz Evrope i iz Azije. Publika koja pokazuje interesovanje je svih uzrasta a najviše se prodaju vikend aranžmani koji uz smeštaj nude i program besplatnih kulturnih dešavanja u Novom Sadu.“

U okviru programa društvene odgovornosti, „Ledena šuma“ će i ove godine inicirati i učestvovati u humanitarnim akcijama koje imaju za cilj da u prazničnom periodu prikupe sredstva za najugroženiju decu iz Vojvodine i Srbije.

Tokom 45 dana trajanja, manifestacija „Ledena šuma“ je prošle godine u Novom Sadu okupila gotovo 40.000 posetilaca a u okviru programskih sadržaja zastupljeno je i afirmisano više od 50 izvođača iz Novog Sada i Vojvodine koji su se predstavili publici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*