Sastanak predsednika Mirovića sa poslanicima Evropskog parlamenta

vojvodina.gov.rs

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas delegaciju poslanika Evropskog parlamenta iz francuske stranke Nacionalno okupljanje.

vojvodina.gov.rs

Francuski parlamentarci, sa Tijerijem Marijanijem na čelu, borave u višednevnoj poseti Srbiji, u organizaciji Fondacije „Identitet i demokratija“, koja organizuje prvi parlamentarni seminar u našoj zemlji.

U razgovoru sa evroparlamentarcima predsednik Mirović je istakao evropski duh i karakter Vojvodine, koji se pre svega ogleda u multinacionalnosti, multikonfesionalnosti i skladnom odnosu između većinskog naroda i nacionalnih manjina.

Na sastanku je ocenjeno da Srbija ima svoje mesto u Evropskoj uniji. Kako je Mirović naveo, Srbija je uradila veći deo svog posla u procesu pridruživanja EU i želi jasne odluke i signale iz evropskih institucija.

„U procesu evrointegracija Srbije AP Vojvodina ima svoj doprinos. Pored učešća u radnim grupama za pojedina poglavlja, AP Vojvodina vodi aktivnu politiku kada je reč o regionalnim projektima i saradnji sa brojnim evropskim regionima“, kazao je Mirović.

Marijani je istakao da je poseta francuskih poslanika prilika da se upoznaju sa situacijom u našem regionu, pre svega radi formiranja stava u vezi sa pristupom Srbije Evropskoj uniji, ali i uspostavljanja političke, privredne i kulturne saradnje. On je dodao da za njegovu partiju nije pitanje da li će Srbija postati član Evropske unije, već kada.

Sastanku je prisustvovao i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*