Protest „1 od 5 miliona“ u Beogradu

FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ bk
BEOGRAD –

U Beogradu je večeras održan protest „1 od 5 miliona“ šetnjom od Filozofskog fakulteta do zgrade Vrhovnog kasacionog suda, a ovoga puta su se obratili jedan od organizatora protesta Miodrag Simović i predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović.

On je rekao da živimo u sistemu koji vrši represiju nad sopstvenim građanima i najavio da će u ponedeljak, u pet minuta do 12 sati, ispred zgrade Javnog tužilaštva u Nemanjinoj ulici, predati peticiju da se oslobodi Aleksandar Obradović iz Krušika koju je, kako je dodao, potpisalo 30.000 građana.

FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ bk

Kolona se kretala od Filozofskog fakulteta preko Trga republike i Terazija, iz Ulice kralja Milana su kod „Londona“ skrenuli u ulicu kneza Miloša, a zatim u Nemanjinu do zgrade Vrhovnog kasacionog suda gde su ironično kao specijalnog gosta najavili republičkog javnog tužioca Zagorku Dolovac, tvrdeći da je njen rad obeležilo ćutanje o brojnim aferama.

Demonstranti su potom pokucali na vrata Vrhovnog kasacionog suda čime su simbolično želeli da, kako su rekli, probude tužilaštvo da počne da radi svoj posao, a potom su ih organizatori pozvali da svojim potpisom podrže peticiju za oslobađanje Aleksandra Obradovića.

Organizatori večerašnji protest nisu prijavili policiji zbog čega je saobraćaj na trasi kojom se kolona šetala bio blokiran, što je naročito bilo primetno u Ulici kneza Miloša i Nemanjinoj.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*