Radovi na uređenju Gradskog odmiču po planu

Radovi na uređenju Gradskog parka idu predviđenom dinamikom i pored popločavanja centralne staze, uskoro će biti postavljeni postamenti za biste srpskim velikanima – Nikoli Tesli, Mihajlu Pupinu, Ivi Andriću i Jovanu Dučiću – najavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić prilikom obilaska gradilišta u parku.

On je istakao da je cilj Gradske uprave da park bude oaza mira i odmora za sve sugrađane, ali i mjesto gdje se sugrađani mogu baviti sportom ili dovesti svoje mališane da se igraju.

Predrag Petričević, načelnik gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine, podsjetio je na radove koji su da sada urađeni u Gradskom parku.

– Popločavanje staze u centralnom dijelu Gradskog parka dio je šireg projekta uređenja najveće zelene površine u Bijeljini, koja je u prethodnom periodu dobila teretanu na otvorenom, inkluzivno igralište za djecu i nekoliko pristupnih rampi. Raspisan je i tender za popločavanje staze koja povezuje Ulicu Srpske vojske i Ulicu Kneza Miloša, tako da ćemo urediti kompletan centralni dio parka, zajedno sa poprečnim stazama – dodao je Petričević.

Jedan od donatora bista, Drago Mirković je izrazio zadovoljstvo što će spomenike u čast srpskim velikanima vajati Bojan Mikulić, ugledni srpski vajar iz Banja Luke.

– Čast nam je i ponosni smo što će djela vrhunskog umjetnika, kao što je gospodin Mikulić, krasiti bijeljinski Gradski park – istakao je Mirković.

Pored skulptura koje su postavljene širom svijeta, Mikulić je poznat i kao autor skulptura za spomen kompleks u Starom Brodu kod Višegrada, posvećen stradanju više od 6.000 Srba Sarajevsko-romanijske regije, koje su 1942. godine ubile ustaše Jure Francetića.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*