Rekonstruisani Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u samom vrhu evropske kardiologije

WIKIPEDIJA Kardiologija
NOVI SAD –

Više od milion pacijenata lečeno je i pregledano tokom 42 godine, koliko postoji Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine. Da bi se obezbedili što bolji uslovi, kako pacijentima tako i zaposlenima, u tekućoj godini urađena je rekonstrukcija Instituta, kao i nabavka najsavremenije medicinske opreme.

U Institutu za kardiovaskularne bolesti, u junu počeo je rad u novoj angio-sali, koja predstavlja veliki iskorak u svakodnevnom radu u oblasti interventne kardiologije. Time je pacijentima obezbeđeno lečenje strukturalnih bolesti srca, poput ugradnje stentova i pejsmejkera, po najsavremenijim metodama. Međutim, to nije jedina novina na Institutu.

WIKIPEDIJA
Kardiologija

„Urađena je nova sterilizacija koja ima najsavremenije uređaje za toplu i hladnu sterilizaciju medicinskog materijala, i pored toga Institut nastoji da stalno uvodi nove tehnologije, mi smo u toku prošle godine uveli 10 novih procedura, a i istovremeno smo od ministarstva dobili odobrenje za još deset novih zdravstvenih tehnologija“, izjavio je prof.dr. Aleksandar Redžak, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti.

Praćenje medicinskih trendova, ali i vrhunski stručnjaci stavljaju Institut i Kliniku za kardiologiju u sam vrh srpske, ali i evropske interventne kardiologije.

„Klinika za kardiologiju radi najveći broj perkutarnih koronornih intervencija u srbiji i najveći broj primarnih perkutarnih intrervencija kojima ztbrinjavao pacijente sa akutnim infarkrtom miokarda, mi godisnje radimo preko 1200 trakvih i u tom segmentu smo vodeći“, saopštio je prof.dr. Milovan Petrović, upravnik Klinike za kardiologiju.

Pored postojećih intervencija, u Institutu kažu da je u planu uvođenje novih tehnika rada poput aortne stenoze, intravaskularnog imidžinga, a sve to kako bi proces oporavka bio mnogo brži, a liste čekanja sve kraće.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*