Saradnja Srbije i RS u oblasti diplomatskog obrazovanja

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić potpisali su danas Memorandum o saradnji između Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske u oblasti diplomatskog obrazovanja.

Saradnja Srbije i RS u oblasti diplomatskog obrazovanja

Selaković je istakao da Srbija podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, ali da ima Sporazum o specijalnim i paralelnim vezama sa Republikom Srpskom i da će nastaviti da je podržava.

Naša podrška ogleda se u brojnim projektima u gotovo svim opštinama i gradovima RS. Učestvovali smo u izgradnji vrtića, škola, domova zdravlja, kao i u brojnim i velikim infrastrukturnim projektima u RS, istakao je ministar.

On je naveo da će sporazum koji je danas potpisan omogućiti mladim diplomatama iz RS da se školuju na Diplomatskoj akademiji Ministarstva spoljnih poslova Srbije, koja traje devet meseci.

Ministar je ukazao na to da diplomate iz Republike Srpske nemaju mogućnost da steknu takva znanja ni u RS, niti u BiH, pri čemu je najavio da će u petak, 10. decembra, zajedno sa direktorom Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arnoom Gujonom otputovati u Bosanski Petrovac, gde će tamošnjim Srbima uručiti pomoć.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*