Sarajevski mediji: Srbija će pozajmiti gas BiH, građani neće ostati bez grejanja

Srbija će pozajmiti BiH potrebne količine gasa, tako da građani u BiH neće ostati bez grejanja zbog kvara na gasovodu u Bugarskoj, preneo je  sarajevski portal Kliks.

Kako se navodi, kompanija „Srbijagas” je  obezbedila interventne količine gasa iz Mađarske posle kvara na gasovodu u Bugarskoj, a  doneta je  odluka da deo gasa bude pušten i prema BiH.

Prema navodima sarajevskog portala, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je odobrio „Srbijagasu” da BiH pozajmi 300.000 kubika do ujutru, a ako bude potrebno, da se pozajmi gas i sutra, ne više od 600.000 kubika.

Ventili u Zvorniku, na ulaznoj tački u BiH, jutros su posle kvara u Bugarskoj zavrnuti, ali prema najnovijim informacijama večeras bi gas ponovo trebalo da poteće prema Sarajevu i Zenici.

Kvar na gasovodu na istoku Bugarske dogodio se rano jutros, a radovi na cevi koja ide prema Srbiji, odnosno Bosni i Hercegovini, i dalje traju i ne zna se koliko će Bugarima trebati da otklone kvar.

Direktor „Srbijagasa” Dušan Bajatović danas je rekao da su nove količine gasa iz Mađarske krenule oko 14.00 i da je snabdevanje u Srbiji normalizovano, kao i da će sutra biti naručene nove količine ako bude potrebno.

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*