Šef albanske diplomatije Cakaj uporedio Vučića sa Gebelsom

Foto: Youtube Printscreen

PRIŠTINA: Albanski ministar spoljnih poslova Gent Cakaj uporedio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa ministrom propagande nacističke Nemačke Jozefom Gebelsom zbog toga što je Vučić rekao da su navodi o zločinu nad civilima u Račku izmišljeni.

Foto: Youtube Printscreen

Cakaj je na svom Tviter nalogu napisao da je „Gebels Miloševićeve propagande sada postao prvak u negiranju, omalovažavanju i trivijalizaciji ratnih zločina“.

„Skandalozno! Međunarodni akteri trebalo bi da osude takve ponižavajuće akte kojima se iskrivljuje istina i vređaju žrtve i pokušaji pomirenja. Masakr u Račku neće nikada biti zaboravljen”, tvrdi Cakaj.

Izjava predsednika Vučića o Račku izazvala je oštra reagovanja i u Prištini, a podneta je i krivična prijava pred Specijalnim tužilaštvom Kosova.

Vučić je izjavio da su navodi o zločinima nad civilima u Račku falsifikat Vilijama Vokera.

Srpska lista: Cakaj pobrkao lončiće

KOSOVSKA MITROVICA: Srpska lista kritikovala je u današnjem seopštenju za medije albanskog ministra spoljnih poslova Genta Cakaja koji je uporedio predsednika Aleksandra Vučića s ministrom propagande nacističke Nemačke Jozefom Gebelsom zbog toga što je Vučić rekao da su navodi o zločinu nad civilima u Račku izmišljeni.

„Gospodin Gent Cakaj, prvi državljanin Srbije na ministarskoj funkciji u Republici Albaniji, “pobrkao je lončiće“ optuživši predsednika Vučića za iskrivljavanje istine“, navodi SL u saopštenju te podseća albanskog ministra da su „njegovi sunarodnici bili članovi zloglasne es-es divizije “Skenderbeg“, dok su Srbi sa nacistima bili zakleti neprijatelki““.

Srbi su i danas odlučno odani tradicijama antifašizma, navodi SL uz poruku da i revolt zbog presude Ivanu Todosijeviću ima upravo antifašističku dimenziju.

„Dižući glas u odbranu našeg kolege Todosijevića i njegovog prava da govori istinu suprotstavljamo se upravo društvenoj klimi i sudskoj praksi koja kao da je vremeplovom dopremljena iz 30-ih godina prošlog veka“, navodi predstavnici Srpske liste i poručuje da su zahvalni Vučiću zbog toga što je „u ime pravde i istine još jednom nepokolebljivo stao u odbranu prava srpskog naroda na KiM“. osovu i Metohiji.

Cakaj je na svom Tviter nalogu napisao da je „Gebels Miloševićeve propagande sada postao prvak u negiranju, omalovažavanju i trivijalizaciji ratnih zločina“.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*