Šest meseci za prebijanje maloletnika u Subotici

pixabay

SUBOTICA: U subotičkom Osnovnom sudu osuđen je A. K. na šest meseci zatvora za krivično delo nasilničkog ponašanja koje je izvršio nad maloletnim A. S. (17).

pixabay

Kako prenose pojedini mediji, A. K. je sa zamenikom osnovnog javnog tužioca sklopio sporazum o priznanju krivičnog dela. Po presudi, takav sporazum je prihvaćen, a A. K. je proglašen krivim jer je 31. oktobra oko 18.30 časova brutalno pretukao mladića.

„Navedenim sporazumom se odriče prava na suđenje i prava na ulaganje žalbe protiv odluke suda”, navodi se u presudi.

Podsetimo, poslednjeg dana oktobra grupa od šest-sedam mladića napala je vršnjaka u parku ispred Katedrale i pretukla ga drvenim palicama. Sedamnaestogodišnjaku je slomljena ključna kost, a povređena mu je i glava. Lekarska pomoć mu je ukazana u subotičkoj bolnici.

Portal subotica.com je nakon tog incidenta pisao da A. S. mladiće nije poznavao odranije, niti može da pretpostavi šta je izazvalo njihov bes pa su ga jurili, udarali, a zatim i povredili, zbog čega je krvario.

Po rečima njegove majke, mladić je prebijen iz čista mira. Ispričala je da je njen sin je krenuo u pozorište i čekao gradski autobus u kojem je bila njegova drugarica. Kada je došla „trojka”, ustao je i krenuo ka autobusu, a za njim su ustale te osobe i počele da ga udaraju. Nekako je uspeo da se istrgne. Tukli su ga čime su stigli, policija je videla štapove kojim su ga besomučno udarali.

Majka je rekla i da ne može ni da pretpostavi šta je izazvalo bes napadača.

Policija je ubrzo identifikovala napadače i najstarijem A. K., jedinom punoletnom među njima, određen je pritvor, a sada je i osuđen na zatvorsku kaznu.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*