Šest onlajn suđenja odloženo na zahteve advokata

РТВ (Александар Галић)
NOVI SAD –

Šest onlajn suđenja, koja su danas bila zakazana pred Osnovnim sudom u Novom Sadu, odloženo je na molbe branilaca okrivljenih, koji se svi terete za kršenje mere samoizolacije i nalaze se u posebnim pritvorskim jedinicama.

Portparol suda Gligor Nenić precizirao je za Tanjug da su branioci tražili odlaganje suđenja iz više razloga – zbog pripreme odbrane, zatim do odluke suda po predlozima obrane za ukidanje pritvora i zamenu za meru zabrane napuštanja stana (kućni pritvor) kao i radi eventualnog zaključenja sporazuma o priznanju krivičnog dela sa tužilaštvom.

RTV (Aleksandar Galić)

Nenić je naveo da je sud obezbedio neophodnu opremu za ova suđenja, koja su planirana da se održe putem video konferencijske veze – skajpa sa pritvorskom jedinicama u Vršcu i Požarevcu, kako bi se nesmetano odvijala, kao i zaštitnu opremu za sve učesnike u postupku, maske i rukavice.

Takođe, kako je dodao, okrivljenima je bilo omogućeno da pre suđenja obave poverljiv razgovor sa svojim braniocima.

Advokati su iz sudnica ili posebnih prostorija, u kojima su bili sami, razgovarali putem skajpa sa svojim branjenicima koji se nalaze u pritvorskim jedinicama.

Svi okrivljeni se terete za krivično delo „nepostuanje po zdravstevnim propisima u vreme epidemije za koje im preti novčana kazna ili kazna zatvora do tri godine.

Prve presude su izrečene krajem marta a kreću se od po nekoliko meseci do tri godine zatvora, mada je nekoliko ljudi dobilo i novčane kazne.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*