Smijenjena cijela linija komandovanja u Hrvatskom ratnom vazduhoplovstvu

Foto: SRNA

Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević izjavio je da je na prijedlog načelnika Glavnog sastava Oružanih snaga Hrvatske i uz saglasnost predsjednice smijenjena cijela linija komandovanja povezana s prevozom švercera oružja u vazduhoplovnoj bazi Zemunik.

Foto: SRNA

– Danas smo smijenili cijelu liniju komandovanja u Hrvatskom ratnom vazduhoplovstvu, od komandanta voda vojne policije, preko komandanta letačkog voda, zatim komandanta eskadrile i komandanta baze. Na njihova mjesta su došli novi ljudi – izjavio je Krstičević nakon predstavljanja prioriteta hrvatskog predsjedavanja Evropskom unijom u Osijeku.

– Imamo prijedlog glavnog načelnika Glavnog štaba da je došlo do propusta u liniji vođenja i komandovanja. Načelnik Glavnog štaba dao je prijedlog predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, a imamo i njenu saglasnost – rekao je Krstičević, prenela je Hina.

Ministar je dodao da je Komisija koju je formirao da istraži slučaj prevoženja krijumčara oružja završila sa istragom.

– Treba razjasniti da u tom helikopteru nije bilo krijumčarenja naoružanja ni municije. To je istina naglasio je Krstičević.

Hrvatski ministar odbrane je dodao da su smjene uslijedile zbog propusta u liniji rukovođenja i komandovanja.

– Problem je da neko nije mogao da uđe u kasarnu i nije mogao da se vozi u vojnom helikopteru, i zato smo preduzeli i napravili promjene u Hrvatskoj vojsci. Danas će biti suspendovani, a uslijediće i pravosudni organi koji će to kompletno raščlaniti – poručio je Krstičević.

IZVOR:RTRS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*