SNP obeležila sedmu godišnjicu postojanja

(Foto Tanjug)

Srpska narodna partija (SNP) danas je obeležila sedam godina postojanja, a predsednik te partije Nenad Popović je istakao da SNP svoje postojanje na političkoj sceni Srbije temelji na očuvanju tradicije i čvrstoj zaštiti državnih i nacionalnih interesa, ali i na zalaganju za razvoj moderne i demokratske Srbije čije je mesto u Evropi.

Popović je na svečanoj sednici GO SNP u Kombank dvorani rekao da ta partija vidi Srbiju kao deo Evrope, ali se ne odriče, kako je rekao, svog Kosova.

„Mi smo kao partija za Srbiju u Evropi, ali sa našim Kosovom kao njenim neotuđivim delom. Želimo da gradimo evropsko društvo, demokratsku i pravnu državu sa svim slobodama i pravima i da nas kao takve uvažavaju u Evropi. Raduje nas što u Evropi postoje stranke i pokreti koji dele sa nama takvu viziju takve evropske Srbije, dodao je Popović.

Kako je istakao, jedan od strateških ciljeva i želja je dalje razvijanje bratskih i savezničkih odnosa sa Rusijom.

„Srbija i srpski narod ni pod kakvim pritiscima neće uvesti sankcije Rusiji. Mi čvrsto stojimo na pozicijama vojne neutralnosti i Srbija nikada neće ući u Nato pakt koji nas je 73 dana bombardovao. Želimo da na ravnopravnih osnovama razvijamo vojne odnose sa svima čuvajući svoju nezavisnost i slobodu”, poručio je Popović.

On je posebno istakao važnost energetske bezbednosti kao jednog od najvažnijih pitanja u budućnosti, i rekao je da je ugovorima sa prijateljima iz Rusije i izgradnjom gasovoda obezbeđeno uredno snabdevanje gasom privrede i građana u vremenu najveće energetske krize.

Na sednici su poslate i poruke o zaštiti srpskog naroda u regionu, važnosti političke i ekonomske podrške Republici Srpskoj, jačanju prijateljskih i bratskih odnosa sa Crnom Gorom, kao i učvršćivanju veza Srba u Hrvatskoj i Severnoj Makedoniji sa maticom.

Naglašena je stabilnost zdravstvenog sistema, a Popović je podsetio da je snažnim angažovanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije podignute nove i obnovljene stare bolnice i domovi zdravlja i ojačan materijalni položaj zdravstvenih radnika.

Ukazao je i da je Srbija prva nabavila sve dostupne vakcine protiv korona virusa i započela proizvodnju vakcine Sputnjik V na Torlaku.

Na svečanoj sednici obratili su se i Konstantin Kosačov, zamenik predsednika Saveta Federacije Rusije, Žan Lin la Kapel, poslanik francuske partije Nacionalno okupljanje Marin Le Pen u EP, Dimitrij Koin, poslanik italijanske partije Liga Matea Salvinija.

Na sednici je usvojena Deklaracija o nacionalnoj konzerativnoj politici.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*