Srbija u stanju da se nosi sa posledicama migrantske krize

TANJUG

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Republika Srbija pokazala da je u stanju da se, bolje od većine evropskih zemalja, nosi sa posledicama migrantske krize.

TANJUG

Vulin je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i komesarom za izbeglice i migracije Vladimirom Cucićem obišao policijske službenike koji su jutros u Beogradu sproveli akciju pronalaska iregularnih migranata.

On je istakao da je svim iregularnim migrantima koji poštuju zakone naše zemlje i deo su našeg prihvatnog sistema obezbeđeno poštovanje svih zakonskih i ljudskih prava, kao i medicinska zaštita, ishrana i adekvatan smeštaj.

Svi oni koji izlaze iz našeg sistema i misle da po Srbiji mogu da se kreću bez ijednog dokumenta i uredne prijave i da budu ovde, a da poštuju naše zakone, moraju da znaju da je Srbija ozbiljna i organizovana zemlja i da je MUP veoma posvećen čuvanju javnog reda i mira, poručio je ministar.

Prema njegovim rečima, kao što ne želimo da vidimo građane Srbije da sami preuzimaju pravdu u svoje ruke i da se traže izgovori kako država ne radi svoj posao, tako ne želimo da vidimo ni pripadnike drugih zemalja i migrante da se po Srbiji kreću kršeći naše zakone.

Građani, nemojte nasedati na lažne priče. Država Srbija radi svoj posao, zaštitiće svakog građanina naše zemlje. Srbija je zemlja u kojoj se zakon poštuje strogo i odlučno, poručio je Vulin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*