Suđenje Čaba Deru i Alenu Cigleru zakazano za 13. januar

Фото: Архив Дневника

BEOGRAD: Viši sud u Beogradu zakazao je danas za 13. januar naredne godine početak suđenja plaćenom ubici Čaba Deru i Alenu Cigleru koji se terete za ubistvo Nebojše Markovića na Banovom Brdu 5. januara 2019. godine, posto je danas održano pripremno ročište.

Foto: Arhiv Dnevnika

Deru se sudi u odstustvu, a na sudu ga zastupa advokat, koji mu je postavljen po službenoj dužnosti.

Suđenje njemu i Cigleru će početi 13. januara, preizirala je za Tanjug portparol suda Tatjana Tešić.

On je u pritvoru u Mađarskoj, gde mu se sudi za ubistvo tamošnjeg biznismena u Budimpešti u septembru 2018. godine, tako da je na optuženičkoj klupi za sada samo Cigler, koji je uhapšen ne dugo nakon ubistva.

Der je nakon bekstva iz Srbije uhapšen po poternici u Pragu početkom marta 2019. godine, odakle je ižručen Mađarskoj.

Derova i Ciglerova žrtva, Marković, navodno je ubijen slučajno, a meta je prema pisanju medija, bio njegov šurak Aleksandar Šarac, koji je pre mesec dana preminuo nakon što je upucan u garaži Tržnog centra Ušće na Novom Beogradu u sred dana.

Obojica se terete za krivična dela teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Ubistvo Markovića zabeleženo je kamerom sa okolne zgrade, a na snimku se vidi kako zastaje automobil iz kojeg izlazi muškarac u beloj jakni, izvlaci pištolj iz torbe i puca u njega, potom ulazi u vozilo i beži u nepoznatom pravcu.

Der je pre nešto više od dve godine izašao iz zatvora gde je robijao zbog ubistva kriminalca Branislava Jelačića 2004. godine.

Uhapšen je u Pragu 1. marta, a pored Srbije koja ga traži zbog ovog ubistva, njegovo izručenje su tražile i Španija i Holandija i Mađarska kojoj je izručen 18. jula.

Tereti za ubistva u pomenutim državama koje su tražile njegovo izručenje.

Cigler je uhapšen u Subotici nedugo posle ubistva markovića, a sumnja se da je on vozio automobil „punto“ kojim se Der dovezao i pobegao sa mesta zločina.

I on je u oktobru 2018. godine izašao sa višegodišnje robije i tri meseca kasnije se opet našao iza rešetaka.

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*