SVEČANO OTVARANJE IV MANIFESTACIJE „LEDENA ŠUMA“ U NOVOM SADU

Četvrta po redu manifestacija „Ledena šuma“ biće svečano otvorena u petak, 06. decembra, u Dunavskom parku, u Novom Sadu sa početkom u 18.30 časova a kako najavljuju organizatori, publiku na programu očekuju besplatni sadržaji, vrhunska zabava i nezaboravno druženje sa brojnim izvođačima.

U okviru programa otvaranja nastupiće regionalna muzička zvezda Sara Jo a posetioci će imati priliku da se zabave uz jedinstvene akrobacije novosadskih „Haos animatora“ kao i uz nastupe talentovanih mladih klizačica iz klizačkog kluba „Vojvodina“ i hokejaša „NS Stars“, koji se svake godine afirmišu i predstvljaju publici programom ove manifestacije.

U praznično dekorisanom ambijentu „Ledene šume“ uz brojne muzičko-zabavne sadržaje i tradicionalni vatromet, u Novom Sadu će biti obeležen početak najduže zimske manifestacije u Srbiji, koja će ove sezone tokom 45 dana trajanja, posetiocima omogućiti jedinstveni spoj druženja, zabave, rekreacije i kulturnih dešavanja.

U sastavnoj ponudi „Ledene šume“ i ove godine naći će se Snežni grad, zimski bazar koji je namenjen prezentaciji lokalnih umetnika i zanatlija ali i promociji vojvođanskih gastronomskih specijaliteta i zimskih delikatesa.

Ljubitelji klizanja moći će da se oprobaju na najmodernijem otvorenom klizalištu u regionu, koje se prostire na 1300 kvadratnih metara, gde je posetiocima omogućena zabava i rekreacija na ledu i na temperaturama do 15 stepeni.

Tokom večeri otvaranja „Leden šume“ prvi klizači će imati priliku da se oprobaju na klizalištu u Dunavskom parku jer je od 20 časova omogućena besplatna smena klizanja za decu do 12 godina. Već od subote, smene su  raspoređene u sedam termina koji traju po sat i po vremena, počevši od 9 časova pre podne pa sve do 21 čas u večernjim satima.

U cilju popularizacije rekreativnog klizanja kao zabavnog zimskog sporta, satnicom na ledu tokom trajanja manifestacije, biće omogućena i besplatna škola klizanja. Takođe, „Ledena šuma“ kroz program saradnje sa predškolskim i školskim ustanovama, omogućuje besplatne grupne posete za najmlađe.

Uzevši u obzir da je Ledena šuma mesto susreta svih generacija, uz podršku Grada Novog Sada kao i ostalih partnera na ovom projektu, ovogodišnjim programom manifestacije biće obuhvaćeni gotovo svakodnevni besplatni sadržaji kao što su koncerti klasične muzike, nastupi savremenih bendova, di džej nastupi, umetnički performansi i izložbe, edukativne radionice za decu i odrasle, dečije animacije na ledu i još mnogo toga zanimljivog.

U okviru programa društvene odgovornosti, „Ledena šuma“ će i ove godine inicirati i učestvovati u humanitarnim akcijama koje imaju za cilj da u prazničnom periodu prikupe sredstva za najugroženiju decu iz Vojvodine i Srbije.

Tokom 45 dana trajanja, manifestacija „Ledena šuma“ je prošle godine u Novom Sadu okupila gotovo 40.000 posetilaca a u okviru programskih sadržaja zastupljeno je i afirmisano više od 50 izvođača iz Novog Sada i Vojvodine koji su se predstavili publici.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*