Taksista: Ivanović primetio da nas prate drugim vozilom

PRIŠTINA –

U Osnovnom sudu u Prištini danas je saslušanjem svedoka nastavljeno suđenje optuženima za učešće u ubistvu lidera Gradanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića 16. januara 2018. godine.

Za učešće u ovom ubistvu za različita krivična dela optuženo je šestoro Srba – Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović.

oliver ivanovic jpg

Izvor: mc.rs

RTS prenosi da je svedok tužilaštva Haki Nimani, iz sela Reka kod Kosovske Mitrovice, tokom svedočenja rekao da je poznavao Ivanovića samo kao sportistu i da ga je, kao taksista, prevezao do parkinga motela „Kameni Most“ 7. januara 2018. godine, na putu Mitrovica–Vučitrn.

Dok ga je čekao na parkingu, da bi ga vratio nazad u Mitrovicu, prišla mu je jedna osoba i pitala gde je Oliver otišao.

„Odgovorio sam da ne znam. Pitao me je ko sam ja. Rekao sam taksista i onda mi je preneo da je Oliver otišao u Kfor“, kazao je Nimani odgovarajući na pitanja tužioca.

Dodao je da ne zna o kojoj se osobi radi i da se je ne seća.

Na insistiranje advokata Nimani nije mogao da opiše osobu koja mu je prišla tokom čekanja Ivanovića.

Ipak je rekao da je ta osoba bila „normalne visine, stara oko 40 godina, u vozilu nalik limuzini, marke ‘reno'“, čije registarske tablice nije video.

Nimani je naveo da je sa osobom koja mu je prišla komunicirao na albanskom jeziku i da nema ideju da li je bio Albanac.

„Dao sam mu broj jer sam mislio da je kolega taksista. Ne sećam se da li je ta osoba bila na parkingu kada se Oliver vratio“, rekao je Nimani.

Dodao je da mu je Oliver preneo da je primetio da ih tokom vožnje prate sve vreme drugim vozilom.

Ročištu je na početku prisustvovao i Nikola Ivanović, sin pokojnog Olivera, u svojstvu oštećenog.

Na prošlom suđenju početkom jula šestoro optuženih su se izjasnili da nisu krivi po optužbama za koje se terete u vezi sa ubistvom, dok je Jovanović priznao ilegalno nošenje oružja, podseća Kosov online.

Dragiša Marković i Žarko Jovanović su optuženi za zloupotrebu službenog položaja, prikrivanjem tragova na mestu zločina.

Protiv svih optuženih na snazi je treća optužnica, pošto su prve dve bile vraćane na dopunu i izmenu.

Optužnicom se okrivljeni terete za krivična dela učešće ili organizaciju kriminalne grupe, zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja, pomoć u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo, neovlašćeno posedovanje, kontrola ili posedovanje oružja, otkrivanje službene tajne, zloupotreba službene dužnosti u saizvršilaštvu i manipulaciju dokazima u saizvršilaštvu.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine, ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

 

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*